SPECIAL! Shaorma cu fructe de mare
O fi codrul frate cu românul, dar în mod sigur shaorma îi este soră! Astfel se explică faptul că românii nu ratează ocazia de a mânca celebrul preparat ori de câte ori au ocazia.
De Redactia Observator la 05.01.2016, 20:53O fi codrul frate cu românul, dar în mod sigur shaorma îi este soră! Astfel se explică faptul că românii nu ratează ocazia de a mânca celebrul preparat ori de câte ori au ocazia.
Și, chiar dacă sunt conştienţi că shaorma este o adevărată bombă calorică, tot nu se pot abţine să nu-şi comande una "cu de toate". Dar, de-acum înainte, aţi scăpat de grija caloriilor în plus. Asta pentru că un bucătar priceput a inventat shaorma cu fructe de mare. În care există fructe de mare, dar nu şi cartofi prăjiţi sau maioneză.
Însă pentru cei care consideră că e sub demnitatea lor să mănânce shaorma tradiţională, a fost inventată shaorma cu fructe de mare. Aşa că carnea de pui sau vită a fost înlocuită de calamar, caracatiţă, sepie şi creveţi. Chiar dacă reţeta pare bizară, are deja fanii ei în rândul românilor.
În timp ce o shaorma tradiţională. "cu de toate" poate depăşi 700 de calorii, varianta cu fructe de mare are sub 300 de calorii. În orice caz, shaorma. de mare ar trebui să figureze în fruntea preferinţelor românilor. Mai ales că, de Sărbători, carnea de porc a stat la loc fruntaş. Oricum, dacă e să recunoaştem deschis, românul e mare amator de carne. Doar de peşte cam uită.