Sudul litoralului românesc, un imens șantier, spre dezamăgirea turiştilor
De cum intri în Eforie Nord, te întâmpină un peisaj dezolant. Borduri scoase, pietriş pe şosele, un nor de praf şi slabe şanse ca lucrurile să se schimbe până la începutul lunii mai, când se va deschide sezonul estival.
De Redactia Observator la 03.02.2020, 11:01De cum intri în Eforie Nord, te întâmpină un peisaj dezolant. Borduri scoase, pietriş pe şosele, un nor de praf şi slabe şanse ca lucrurile să se schimbe până la începutul lunii mai, când se va deschide sezonul estival.
Încă se lucrează pentru renovarea infrastructurii. În pas de melc. Pe şantierul din staţiune, muncitorii nu prea se îngrămădesc la treabă. Weekend şi nici picior de om. Doar câţiva turişti dezamăgiţi.
Primăria din Eforie are bani pentru a pune la punct infrastructura. Cam 18 milioane de euro. Însă proiectul se întinde pe câţiva ani. Abia în 2023, lucrările ar trebui să fie gata. Până atunci va fi şantier în toată regula.
Corina Martin, cosultant turism: Intotdeauna cand ne apropiem de deschiderea sezonului estival, ne punem aceasta problema: daca sunt pregatite statiunile estivale. Intotdeauna se pare ca nu suntem foarte pregatiti.
Aceleaşi probleme sunt şi în alte locuri din sudul litoralului. Iar asta afectează turismul, susţin specialiştii. Pe de o parte, e bine că se investeşte în aspectul staţiunilor, spun hotelierii.
Dar dacă lucrările nu se urgentează, afacerile lor vor avea de suferit. Şi, implicit, turiştii, care, ca şi anul trecut, vor fi nevoiţi să facă slalom printre gropi, până la plajă, şi vor inhala mult praf.
Corina Martin, cosultant turism: Nu ne dorim sa avem probleme, reclamatii si aspecte care sa nemultumeasca turistii pe care ne straduim cu greu sa ii atragem catre litoralul romanesc si nu catre alte destinatii externe.
Specialiştii în turism spun că este nevoie de o mai bună comunicare între agenţii economici şi autorităţile locale, astfel încât sezonul estival să înceapă cu dreptul.