Sute de bucureșteni au trecut pragul Târgului Ozosep
Brânză maturată aproape un an, pâine de secară făcută în casă şi mezeluri tradiţionale afumate cât să-ţi lase gura apă doar când le priveşti. Sunt doar câteva dintre produsele micilor fermieri din Harghita, care au venit să-i încânte pe bucureşteni cu bucate atent preparate.
De Redactia Observator la 12.02.2017, 20:58Brânză maturată aproape un an, pâine de secară făcută în casă şi mezeluri tradiţionale afumate cât să-ţi lase gura apă doar când le priveşti. Sunt doar câteva dintre produsele micilor fermieri din Harghita, care au venit să-i încânte pe bucureşteni cu bucate atent preparate.
Şi au reuşit, mulţi dintre ei au plecat de la târgul Ozosep, abia după ce au cumpărat câte o bucăţică de la fiecare tarabă. Vedeta evenimentului a fost însă hot-dog-ul secuiesc.
Zeci de sortimente de brânză, cârnaţi, şuncă, pâine şi alte produse, toate preparate natural, i-au făcut pe curioşii care au trecut pragul Târgului Osozep să guste câte o bucăţică din fiecare.
Gastronomia secuiască i-a cucerit în câteva secunde pe bucureşteni.
Laszlo Balint producător de mezeluri.
Pe lângă mezelurile tradiţionale, brânza preparată în vârf de munte cum numai secuii ştiu, a fost vedeta evenimentului.
Cu atâtea sortimente, alegerea a fost grea. S-au iscat chiar şi dispute în familie. Încheiate paşnic până la urmă.
Nici pâinea n-a lipsit de pe mesele producătorilor.
Pentru cei care n-au avut răbdare să se pună la masă acasă, câţiva tineri din Harghita au venit cu o idee originală: hot-dog-ul secuiesc.
După o masă copioasă, vizitatorii târgului au putut să admire şi să cumpere şi bijuterii hand-made, vase de ceramică lucrate manual sau jucării din lemn.
Evenimentul a găzduit peste 20 de participanţi cu produse 100% naturale.