Un tânăr din Constanţa creează fotografii la limita dintre real şi fantastic
Este atât de pasionat de portrete inedite, încât a decis să-i înveţe şi pe alţii să le realizeze. Este atât de pasionat de portrete inedite, încât a decis să-i înveţe şi pe alţii să le realizeze.
De Redactia Observator la 29.01.2019, 16:52Un tânăr din Constanţa creează fotografii la limita dintre real şi fantastic. Este atât de pasionat de portrete inedite, încât a decis să-i înveţe şi pe alţii să le realizeze. Aşa că şi-a deschis o şcoală de profil, unde oameni din toate domeniile vin să înveţe ce înseamnă să creezi cu ajutorul aparatului foto.
Alin Panaite: În momentul în care îți place un stil, nu trebuie să încerci să fii pe placul tuturor, măi, asta sunt eu, îţi place bine, nu, nu.
Este crezul după care Alin Panaite îşi ghidează viaţa, dar şi meseria. Este fotograf de mai bine de 15 ani. În tot acest timp a înţeles că - prin creativitate - poţi face diferenţa. Aşa a ajuns să îmbrăţişeze steampunk-ul, un curent care îmbină elementele vechi cu cele noi şi pe care, mai nou, l-a adus şi în fotografiile sale.
Alin Panaite, fotograf: Portetul e cel mai dificil gen. Partea care ţine de fiecare om este cum reuşeşti să scoţi emoţia din spate. Datoria fotografului este să dea acea mască jos şi să-l surprindă pe acel cineva din spatele măştii.
Pasiunea lui Alin pentru steampunk se observă şi în fiecare colţişor al studioului său de fotografie.
De trei ani, foloseşte studioul ca sediu al şcolii sale de fotografie. Acolo vrea să îi înveţe pe pasionaţi ce înseamnă să priveşti altfel prin obiectivul aparatului foto.Fotografia nu mai aparține demult doar profesioniștilor, tot mai mulți oameni din diverse domenii descoperă această artă şi o îmbrățișează pentru că găsesc în ea un refugiu şi o formă de comunicare.
Mitruț Burghină, economist: Este un hobby, nu are nicio legătură cu meseria pe care o practic, îmi place să împărtăşesc cu oamenii toate bucuriile pe care eu le întâlnesc în călătoriile mele prin ţară.
Ştefania Filip, profesor: Nu mai putem trăi fără imagine. Acum doi ani am primit un aparat pentru începători,mă lovesc în viaţa de zi cu zi cu nevoia de a face fotografii reuşite.
Cursurile ţinute de Alin durează o jumătate de an. La finalul lor, participanţii primesc şi o diplomă acreditată. Orele de specializare costă puţin peste 2000 de lei.