Decizie rară în justiţia din Româniai! Un şofer care a spulberat o familie, în goana cu maşina în oraş, judecat pentru OMOR CALIFICAT
Tupeul la volan poate fi considerat crimă. O trăieşte pe pielea lui un şofer din Iaşi care, la începutul lunii februarie, a ucis doi oameni, soţ şi soţie, după ce a intrat cu maşina într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.
De Redactia Observator la 01.04.2017, 20:42- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Tupeul la volan poate fi considerat crimă. O trăieşte pe pielea lui un şofer din Iaşi care, la începutul lunii februarie, a ucis doi oameni, soţ şi soţie, după ce a intrat cu maşina într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.
Procurorii au decis ca tânărul să fie judecat pentru omor calificat, şi nu pentru ucidere din culpă, aşa cum se obişnuieşte în cazul accidentelor rutiere. Modul său haotic de a conduce înainte de impactul fatal a demonstrat ca a avut intenţia indirectă de a comite o crimă.
Înregistrarea video surpinde scene dramatice care marchează finalul unei curse nebune, ucigaşe, pe străzile din Iaşi.
Un şofer pătrunde în intersecţie, pe culoarea roşie a semaforului, fără cea mai mică intenţie de a frâna. Eugen şi Doina, soţ şi soţie, sunt striviţi de bolidul care goneşte cu 100 de kilometri la oră. În timp ce îşi dau ultima suflare, călăul lor dă bir cu fugiţii.
Au trecut aproape şase ore până când Claudiu, şoferul vitezoman, s-a predat la Poliţie. Senin, alături de un avocat.
Înainte de impactul fatal, Claudiu a parcurs o distanţă de aproape un kilometru pe contrasens. A trecut de alte trei intersecţii pe culoarea roşie şi, pe întreg traseul periculos, a avut avarile activate.
Zeci de şoferi şi pietoni l-au evitat în ultima clipă. O cursă ilegală şi asumată. Motiv pentru care procurorii l-au trimis în judecată pentru omor calificat. O decizie rară în justiţia românească.
În cazul accidentelor rutiere cu victime, şoferii vinovaţi sunt cercetaţi, de regulă, pentru ucidere din culpă. Pedeapsa maximă pentru o astfel de infracţiune este de 7 ani de închisoare, spre deosebire de 25 de ani, în cazul omorului calificat.
Eugen şi Doina lucrau de câţiva ani în administraţia locală. Erau căsătoriţi de 29 de ani şi aveau un copil.