Zborurile către Italia, reluate spre bucuria turiștilor (Video)
Uite zona verde, nu e zona verde. Restricţiile către Franţa s-au ridicat ieri, însă azi-dimineaţă călătorii veniţi la aeroportul din Otopeni au avut parte de o surpriză neplăcută. Zborurile către Hexagon au fost anulate pentru că oficialii de acolo au uitat să anunţe Asociaţia Internaţională de Transport Aerian că au ridicat şi ei restricţiile. Pe site-ul oficial IATA, companiile aeriene erau anunţate că Franţa primeşte doar cetăţeni din spaţiul Schengen.
De Redactia Observator la 24.06.2020, 00:18- Primele zboruri spre Franța, anulate din motive tehnice.
Trei avioane ar fi trebuit să decoleze astăzi către Paris, Lyon şi Nisa. În timp ce făceau ultimele pregătiri, piloţilor li s-a spus să rămână la sol pentru că în Franţa nu vor fi primiţi. Asta deşi ieri a venit anunţul oficial că putem călători spre Hexagon.
Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Bucureşti: Site-ul Asociației Transportatorilor menționa că, în continuare, în Franța pot intra doar cetățenii din Schengen și numai cu anumite restricții alți cetățeni. Această informație nu mai era valabilă, dar site-ul nu a fost actualizat pentru că, se pare, nu au primit informațiile de la autoritățile franceze.
Între timp, oficialii francezi şi-au dat seama de greşeală şi au trimis toate modificările către Asociaţia Internaţională de Transport Aerian.
Aşa că putem să călătorim fără restricţii către Franţa sau către celelalte ţări adăugate pe lista zonelor verzi. Spre Italia, de exemplu, au plecat astăzi zeci de oameni. Au fost primele curse normale după trei luni de aşteptare.
Şi agenţiile de turism se aşteaptă acum să vândă mai multe pachete de vacanţă.
Marius Berca, manager agenţie de turism: După ridicarea restricţiilor de ieri încercăm să punem din nou în practică circuitele pe care le aveam. Nu erau numai pentru Germania, Austria, ci și pentru Italia și Franța. Sperăm că săptămâna viitoare, luni, să primim din nou vești bune cu zona verde.
Din sudul Europei, nu vin însă veşti bune. Teoretic, Bulgaria şi Grecia sunt la un pas de a deveni zone galbene. Pentru a rămâne în zona verde, coeficientul de infectare trebuie să fie cel mult 5. Adică la fiecare milion de locuitori să apară maximum cinci noi infectări într-o zi, timp de două săptămâni.
Bulgaria are în momentul de faţă un coeficient dublu. Din motive politice şi economice sunt foarte mici şansele ca cele două ţări să redevină zone galbene.