Antena LIVE

Sport combinat cu psihoterapie, o alegere sănătoasă pentru a ne menţine în formă (Video)

Nu e o noutate faptul că, din clipa în care începe să miroasă a vară, o grămadă de femei îşi fac abonamente la sălile de fitness! Multe sunt conştiente că nu vor reuşi să obţină peste noapte corpul pe care visează să-l etaleze pe plajă sau la piscină.

De la 17.06.2019, 14:09

Nu e o noutate faptul că, din clipa în care începe să miroasă a vară, o grămadă de femei îşi fac abonamente la sălile de fitness! Multe sunt conştiente că nu vor reuşi să obţină peste noapte corpul pe care visează să-l etaleze pe plajă sau la piscină. Grăsimea - mai ales dacă e localizată pe abdomen - nu dispare atât de uşor. Şi nici tonifierea muşchilor nu e simplă, mai ales dacă au trecut luni întregi în care singurul sport pe care l-aţi făcut a fost mutatul de pe scaunul de la serviciu în maşină şi de acolo pe canapeaua de acasă. 

Andreea are mici probleme cu spatele, însă a decis să le rezolve la sală. A învăţat ce trebuie să facă nu doar pentru a-şi ameliora starea fizică, dar şi pentru a se menţine în formă. Mai ales că a venit vara, când nu ne mai putem ascunde corpul sub haine.

Andreea: Toţi, mai ales în perioada asta ne amintim că ar trebui să ajungem un pic mai des la sală, evident şi eu încerc să ajung cât de des posibil, dar pentru mine, pentru că am dureri de spate, este foarte important să combin exerciţiile de la sală, cu cele asistate de un kinetoterapeut. Cu Neli, pentru că ceea ce imi spune ea zilnic e că dacă tragem de noi intens, 2 saptamani, să avem silueta pe care o dorim, la mare, ignorăm probleme de sănătate pe care le avem.

Cornelia Condeescu, kinetoterapeut: Sau putem să le producem dacă nu avem probleme în acel moment. În momentul în care vreau rezultate foarte rapid, mai ales daca planul alimentar nu susţine alimentele pe care le avem, noi putem să intrăm într o stare de supraantrenament in care noi de fapt ardem masa musculară, care ne susţine articulaţiile, susţinem ţesutul adipos, ardem din masa musculară, susţin şi mai puţin articulaţiile şi îmi dereglez corpul într un timp foarte scurt. Dacă venim pe partea de terapie, de tratament, efectele după o zi de muncă se pot vedea pe loc, imediat, pentru că vin cu o durere pe lombar, dar dacă nu este suţinut pe o perioadă lungă, efectul nu se menţine, ca să se menţină cam într-o lună să am cu adevărat o diferenţă majoră la finalul zilei. La final nu e vorba de cum arăt, ci de cum mă simt, nu? În primul rând, de cum mă simt şi efectul de arăt este secundar, şi mult mai bun.

Aproape toţi cei trecuţi de 30 de ani se confruntă cu astfel de probleme, mai ales dacă au o muncă sedentară. Şi nici alimentaţia nu este chiar cea mai sănătoasă.

Aura Călina, antrenor fitness: Evident, primul lucrul în capul femeii este slăbirea. Uitand dacă avem probleme sau nu de sănătate, dar slabirea e lucrul după care aleargă. E important ca din ce în ce mai multe femei constientizează ca e important sa fii sănătoasă pentru familie, job, carieră. Se face un pic ruptura asta de la vreau sa fiu slaba, la vreau să fiu sănătoasă. Începem să ne educăm. Nu e un exercițiu făcut acasă instantaneu, avem nevoie de protecție, trebuie să știm să ne jucăm, dar cu puțina tehnică se poate face.

Este foarte important ca, în momentul în care aveţi dureri de spate, să aveţi un specialist care să vă ajute. Altfel, s-ar putea ca să obţineţi efectul invers.

Aura Călina, antrenor fitness: Când facem clasicul abdomen avem izolată mișcarea pentru partea de centura abdominală. Ridicam progresiv câte un genunchi la piept lucru care încălzește centura abdominala, combinam brațele tragand cu barbia în piept și lucrăm tot corpul: brațe, intercostali, abdomen superior inferior și nu e foarte complicat. Exrciţiul are o restrictie pentru cei care au probleme severe de coloană. Le puteți executa acasă, dar în momentul în care doriți acel posterior în 14 zile revin și vă spun: este nevoie de un specialist și atunci lucrile nu mai merg făcute acasă.

În orice caz, dacă vă tot faceţi curaj să vă apucaţi de antrenamente, e posibil să mai aveţi nevoie de încă cineva care să vă ajute: un psihoterapeut.

Reporter: E bine sa alternăm sportul cu psihoterapia?

Mihai Dragomir, psihoterapeut: Da, ar fi minunat daca am putea face lucrul asta. Suntem permanent exploatati şi lucrul acesta nu ne mai acordă acel timp pentru noi de care avem nevoie fiecare.

De asemenea, poate să vă ajute un partener de antrenamente. Atunci când îl aveţi aproape pe cel mai bun prieten, vă veţi îndemna reciproc să mergeţi la sală şi să vă hrăniţi cât mai sănătos. 

Ți-a plăcut acest articol?

monden observator13 fitness sfaturi sala sport
Întrebarea zilei
Cum vă petreceţi Floriile?

La grătar

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum...
Fanatik.ro
Publicat 27.04.2024
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în...
Fanatik.ro
Publicat 26.04.2024
Joburile care nu solicită gândirea cresc riscul de afectare cognitivă și...
spotmedia.ro
Publicat 22.04.2024
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. VREMEA se schimbă...
Gandul
Publicat 24.04.2024
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii...
Adevărul
Publicat 26.04.2024
A mancat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit...
A1
Publicat 26.04.2024
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de...
CaTine
Publicat 26.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
Șocul lui Ioan Andone, după ce s-a mutat în Spania: „Am 4 dormitoare. Știți...
GSP
Publicat 25.04.2024
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e...
Click.ro
Publicat 26.04.2024
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Useit
Publicat 27.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală...
Redacţia.ro
Publicat 24.04.2024
Primarul care candidează împotriva soției pentru un nou mandat: „N-am crezut...
libertatea.ro
Publicat 26.04.2024
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați...
ZU
Publicat 26.04.2024
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru...
Hello taste
Publicat 26.04.2024
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect
Deparinti
Publicat 26.04.2024
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici....
ziare.com
Publicat 25.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină
Medicool
Publicat 26.04.2024
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă...
orangesport.ro
Publicat 13.04.2024