România - Germania 0-0. Ratăm calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret
Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia, după ce a încheiat la egalitate, 0-0, duelul cu Germania de marţi seara, din ultima etapă a grupelor.
De Redactia Observator la 30.03.2021, 20:58- Germania şi Olanda s-au calificat, din grupa României, în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret.
- Meciurile din sferturile de finală ale Campionatului European de tineret sunt programate la sfârşitul lunii mai.
Min. 95 - Este final de meci la Budapesta şi, din păcate, final de drum pentru naţionala României la Campionatul European de tineret. România - Germania s-a terminat 0-0 şi, cum Olanda s-a impus clar, scor 6-1, în confruntarea cu Ungaria, nemţii şi Olanda merg în faza sferturilor de finală. România făcut din nou un meci bun, însă a arătat, în multe momente, că energia consumată în primele două partide se simte din plin. Elevii lui Adrian Mutu au părut obosiţi, iar Germania a profitat din plin şi a ratat cele mai mari ocazii, inclusiv un penalty. Părăsim cu capul sus Campionatul European şi aşteptăm ca jucătorii care au evoluat la acest turneu final să confirme şi la nivel de seniori.
Min. 91 - Iese Berisha şi intră Stach.
Min. 90 - Nemţii trimit din nou balonul în bară. Se centrează de pe stânga, din lovitură liberă, şi Pieper reia cu capul în transversală.
Min. 82 - Intră Jakobs şi iese Baku.
Min. 75 - O nouă ocazie mare pentru Germania. Burkardt şutează din unghi şi Vlad respinge in extremis. Intră Octavian Popescu în locul lui Petre.
Min. 72 - Germania ratează un penalty. Nmecha a şutat în bară. Penalty acordat în urma unui henţ comis de Oaidă.
Min. 69 - Cartonaş galben şi pentru Ciobotariu, pentru o intervenţie dură.
Min. 67 - Adrian Petre vede şi el cartonaşul galben pentru un fault.
Min. 64 - Pieper vede şi el cartonaşul galben pentru un fault.
Min. 63 - Intră Burkardt în locul lui Klimowicz. Intră şi Drăguşin în locul lui Paşcanu.
Min. 57 - Intră Moruţan în locul lui Dulca.
Min. 52 - Olaru vede şi el cartonaşul galben pentru un fault dur.
Min. 50 - Dorsch vede cartonaşul galben pentru un fault tare.
Min. 48 - Măţan vede cartonaşul galben pentru un fault. Olanda face 2-0 cu Ungaria.
Min. 46 - Schimbare în echipa României. A ieşit Itu şi a intrat Ciobanu.
20.01 - România a avut lovitura de start în repriza a doua.
Min. 46 - Este pauză la Budapesta. România şi Germania sunt la egalitate, 0-0, după o primă repriză în care formaţia noastră a contat, practic, doar în primele 20 de minute. Din păcate, diferenţa de condiţie fizică şi de valoare individuală au ajutat echipa Germaniei să împingă tot mai mult jocul spre poarta noastră. Cum Olanda are 1-0 cu Ungaria, la pauză, la aceste rezultate România este eliminată din lupta pentru calificarea în faza sferturilor de finală.
Min. 43 - Raum vede şi el cartonaşul galben pentru faulturi consecutive. Între timp, Olanda a deschis scorul în meciul cu Ungaria astfel că România este eliminată la aceste rezultate.
Min. 42 - Paşcanu intervine încă o dată salvator. Ocazie uriaşă ratată de echipa Germaniei.
Min. 40 - Itu vede cartonaşul galben pentru un fault dur.
Min. 32 - Nmecha şutează periculos, pe jos, şi Vlad reţine cu siguranţă. România a cedat centrul terenului, astfel că Germania domină jocul în mod copios în aceste minute.
Min. 28 - Oaidă vede cartonaşul galben pentru un fault.
Min. 24 - Ocazie mare ratată de echipa Germaniei! Klimowicz scapă singur spre poarta noastră, înţeapă balonul elegant pe lângă Vlad, însă Paşcanu intervine in extremis şi respinge de pe linia porţii.
Min. 18 - Avem parte de un meci echilibrat la Budapesta. Să sperăm că echipa noastră rezistă fizic, elevii lui Adrian Mutu nefiind foarte obişnuiţi cu un program atât de intens.
Min. 5 - Ocazie uriaşă ratată de echipa României. Măţan şutează din unghi şi mingea loveşte bara.
19.00 - Germania a avut lovitura de start a meciului.
UPDATE: Echipele de start pentru meciul decisiv de la Budapesta. România începe cu Vlad - Vlădoiu, Paşcanu, Ciobotariu, Haruţ - Itu, Dulca, Oaidă - Olaru, Adrian Petre, Măţan. Germania răspunde cu Dahmen - Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum - Baku, Dorsch, Klimowicz, Maier - Nmecha, Berisha.
România şi Germania sunt în fruntea clasamentului Grupei A de la Campionatului European de tineret. Cele două formaţii au înregistrat câte o victorie cu Ungaria şi câte un egal cu Olanda. Dacă ambele echipe au făcut 1-1 cu Olanda, diferenţa dintre cele două s-a făcut în ceea ce priveşte succesul obţinut cu Ungaria. Germania a învins gazda grupei cu 3-0, în timp ce România, care a trebuit să înfrunte şi un arbitraj potrivnic, s-a impus la un singur gol diferenţă, scor 2-1.
Învingătoarea dintre România şi Germania are asigurată calificarea în faza sferturilor de finală, în timp ce învinsa trebuie să aştepte rezultatul meciului dintre Olanda şi Ungaria. Cele două formaţii, România şi Germania, au posibilitatea de a se califica braţ la braţ, însă asta doar dacă fac un egal cu minim patru goluri înscrise, respectiv de la 2-2 în sus, ori dacă fac egal, 1-1, iar Olanda obţine, în meciul cu Ungaria, cel mult o victorie cu 1-0.
România, probleme de efectiv înainte de meciul cu Germania
Adrian Mutu, antrenorul naţionalei de tineret a României, se confruntă cu probleme de efectiv înainte de meciul cu Germania. Astfel, din echipa noastră lipsesc, pentru cumul de cartonaşe galbene, doi oameni de bază, respectiv Marius Marin şi George Ganea. În locul celor doi ar urma să apară Cătălin Itu şi Adrian Petre. Nu este exclus, însă, ca Adrian Mutu să facă şi alte schimbări în echipa de start, respectiv să dea credit unor jucători precum Marco Dulca sau Octavian Popescu.
Echipa Germaniei ar urma să ne atace cu tot ce are mai bun la dispoziţie, din echipa antrenată de Stefan Kuntz nelipsind Lukas Nmecha şi Ridle Baku, marcatorii Germaniei de până acum de la Campionatul European, dar şi Niklas Dorsch, de la Gent, Mergim Berisha, de la Red Bull Salzburg, Jonathan Burkardt, de la Mainz, ori Arne Maier, de la Hertha Berlin.
Meciurile din faza sferturilor de finală, la sfârşitul lunii mai
În cazul în care ne calificăm în faza sferturilor de finală, ar urma să jucăm următorul meci tocmai la sfârşitul lunii mai. Pentru a face loc, în vară, Campionatului European de seniori, amânat de anul trecut pentru anul acesta, organizatorii Campionatului European de tineret au decis să împartă turneul final în două părţi.
Astfel, meciurile din grupă se joacă la sfârşitul lunii martie, iar meciurile din fazele eliminatorii se joacă în perioada 31 mai - 6 iunie. Dacă intrăm în sferturi de pe locul 1, pe 31 martie jucăm tot la Budapesta, pe Bozsik Arena, cu echipa de pe locul 2 din Grupa C. Dacă intrăm în sferturi de pe locul 2, pe 31 martie jucăm la Maribor, în Slovenia, cu câştigătoarea Grupei C. Deocamdată, Grupa C este dominată de Danemarca, formaţie care a trecut cu 1-0 de Franţa şi cu 2-0 de Islanda. Totuşi, în ultima etapă, Danemarca joacă un meci tare cu Rusia, formaţie care a trecut de Islanda, 4-1, dar a pierdut cu Franţa, 0-2. Astfel, Danemarca, Franţa şi Rusia se bat, în ultima etapă, pentru cele două locuri care asigură calificarea în faza sferturilor de finală.