Antena Meniu Search
x

Campionatul European de tineret: Cine este Germania, a treia adversară a României de la turneul final. Moukoko şi Nmecha, vedetele lui Stefan Kuntz

Naţionala de tineret a României dispută, la sfârşitul lunii martie, cele trei meciuri care contează pentru faza grupelor de la Campionatul European de fotbal, competiţie găzduită de Ungaria şi Slovenia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.03.2021, 11:46

Youssoufa Moukoko are 14 meciuri jucate în acest sezon pentru Borussia Dortmund
La 16 ani şi patru luni, Youssoufa Moukoko este cel mai tânăr jucător de la Campionatul European - Hepta
  • România - Germania se joacă pe 30 martie, de la 19.00, ora României.
  • Youssoufa Moukoko, starul naţionalei Germaniei, este cel mai tânăr jucător de la Campionatul European.

România a fost repartizată în Grupa A a competiţiei, alături de Olanda, Ungaria şi Germania, iar pe 30 martie, în a treia etapă din faza grupelor, de la 19.00, ora României, formaţia noastră înfruntă echipa Germaniei, una dintre favoritele la câştigarea competiţiei. Partida va avea loc la Budapesta, pe Bozsik Arena, stadionul celor de la Honved Budapesta.

Echipa noastră înfruntă o echipă din care se remarcă atacantul Youssoufa Moukoko, cel mai tânăr jucător de la turneul final. Fotbalistul Borussiei Dortmund are doar 16 ani şi patru luni şi este eligibil atât pentru acest turneu final, cât şi pentru cele din 2023 şi chiar 2025. În ciuda vârstei fragede, Moukoko, născut în Camerun, are deja 14 meciuri şi trei goluri marcate pentru Borussia Dortmund, fiind considerat unul dintre copiii-minune ai fotbalului mondial.

Alături de Moukoko se mai remarcă prezenţa în lot a atacantului Lukas Nmecha, golgeterul lui Anderlecht Bruxelles, fotbalist care aparţine de Manchester City, dar şi a mijlocaşului Niklas Dorsch, jucător crescut de Bayern Munchen, sau a fundaşului Ridle Baku, jucător care a debutat, deja, pentru naţionala de seniori a Germaniei.

Lotul Germaniei pentru Campionatul European de tineret:

Pe acelaşi subiect

Portari - Markus Schubert (Eintracht Frankfurt), Finn Dahmen (Mainz), Lennart Grill (Bayer Leverkusen).

Fundaşi - Josha Vagnoman (Hamburger SV), David Raum (Greuther Furth), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), Stephan Ambrosius (Hamburger SV), Ismail Jakobs (FC Koln), Maxim Leitsch (VFL Bochum), Ridle Baku (VFL Wolfsburg).

Mijlocaşi - Niklas Dorsch (Gent), Arne Maier (Hertha Berlin), Arne Maier (FC Koln), Arne Maier (Schalke 04), Anton Stach (Greuther Furth), Vitaly Janelt (Brentford), Mateo Klimowicz (VFB Stuttgart).

Atacanţi - Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Jonathan Burkardt (Mainz), Lukas Nmecha (Anderlecht Bruxelles), Mergim Berisha (Red Bull Salzburg), Florian Kruger (Erzgebirge Aue).

Din lotul Germaniei lipsesc, deşi ar fi fost eligibili pentru acest turneu final, jucători precum Felix Passlack, de la Borussia Dortmund, Lennart Czyborra, de la Genoa, Florian Wirtz, de la Bayer Leverkusen, sau Kai Havertz, superstarul lui Chelsea Londra.

Germania, parcurs cu peripeţii în preliminariile Campionatului European de tineret

Germania s-a calificat la Campionatul European după ce a câştigat Grupa 9 din preliminarii. Evoluţia Germaniei în preliminarii a fost surprinzătoare. Nemţii au reuşit să câştige grupa având cinci puncte avans faţă de Belgia, asta în ciuda faptului că au pierdut ambele meciuri jucate împotriva Belgiei, 2-3 pe teren propriu şi chiar 1-4 în deplasare. Germania a câştigat, însă, celelalte şase meciuri jucate în preliminarii, cu un golaveraj spectaculos, 19-3, şi a profitat la maxim de inconstanţa Belgiei, formaţie care a terminat campania de calificare cu trei eşecuri, inclusiv un incredibil 0-1 în deplasare cu Republica Moldova.

Lukas Nmecha a fost golgeterul Germaniei în preliminarii, cu şapte reuşite, însă nemţii nu-l vor avea la turneul final pe al doilea golgeter din preliminarii, Robin Hack reuşind trei goluri, toate în victoria, 5-1, obţinută în deplasare, cu Ţara Galilor. 

România, surclasată de Germania la ultimele meciuri de tineret

Naţionalele de fotbal ale României şi Germaniei s-au întâlnit de mai multe ori la nivel de echipe de tineret. Mai mereu România a fost victimă sigură în faţa Germaniei, excepţie făcând meciul din noiembrie 2013, când cele două formaţii au încheiat la egalitate, 2-2, graţie golurilor marcate de Claudiu Bumba şi Romario Benzar, respectiv Hofmann şi Rudiger. România reuşea să ţină în şah o echipă din care făceau parte jucători precum Antonio Rudiger, actualmente la Chelsea Londra, Bernd Leno, portarul lui Arsenal Londra, sau Maximilian Arnold, actualmente la Wolfsburg.

În trei dintre ultimele patru meciuri directe, echipa de tineret a Germaniei a învins la scor formaţia noastră. A fost 4-2 în 2019, în semifinalele Campionatului European, şi 5-1 în 2006, totul culminând cu acel 8-0 din septembrie 2014, când Philipp Hoffman, Nico Schulz, Amin Younes, Younes Malli sau Niklas Stark străluceau în faţa unei echipe a României din care făceau parte Florin Tănase, Dorin Rotariu, Dragoş Nedelcu, Gabi Iancu sau George Puşcaş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Campionatul European de tineret: Cine este Germania, a treia adversară a României de la turneul final. Moukoko şi Nmecha, vedetele lui Stefan Kuntz