Antena Meniu Search
x

Update Ungaria - România 1-2. Sperăm la calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret

Naţionala de tineret a României a învins echipa similară a Ungariei, scor 2-1, într-un meci jucat sâmbătă seara, la Budapesta, în etapa a doua a grupelor Campionatului European.

de Redactia Observator

la 27.03.2021, 20:58

Naţionala de tineret a României speră la calificarea în faza sferturilor de finală
Alexandru Paşcanu a marcat golul victoriei pentru naţionala României - Hepta
  • România este în grupă, la Campionatul European de tineret, cu Ungaria, Olanda şi Germania.
  • România are patru puncte după două meciuri jucate la Campionatul European de tineret.

Min. 96 - Este final de meci la Budapesta. România se impune, cu 2-1, împotriva unei echipe extrem de agresive a Ungariei, dar şi împotriva unui arbitru care ne-a pus mai mereu beţe în roate. Am fost conduşi, cu 1-0, dar am suferit şi am reuşit să revenim. Golurile lui Măţan şi Paşcanu şi intervenţia salvatoare a lui Vlad, din prelungiri, ne menţin în lupta pentru calificarea în faza sferturilor de finală. Marţi seara, în ultima etapă din grupe, România înfruntă puternica echipă a Germaniei. Jocul rezultatelor ne-ar putea permite să intrăm între cele mai bune opt echipe de pe Bătrânul Continent.

Min. 94 - Ocazie mare ratată de Ungaria. Un şut spre poarta noastră este scos in extremis de Vlad.

Min. 89 - Schimbare în echipa Ungariei. A ieşit Deutsch şi a intrat Bukta. Schimbare şi în echipa României. A ieşit Măţan şi a intrat Itu.

Min. 87 GOOOOOOOOOOOOLLL ROOOOOOOOMÂNIIIIIIIAAAAAAAAA! GOOOOOOOOOOOOOOLLL PAŞCAAAAAAANUUU!!! Ungaria - România 1-2. Măţan centrează de pe stânga, din corner, Adrian Petre prelungeşte şi Paşcanu înscrie.

Pe acelaşi subiect

Min. 86 - Schimbare în echipa României. Iese George Ganea şi intră Octavian Popescu.

Min. 84 - Boboc trimite excelent în careu, însă Adrian Petre reia slab cu capul, pe lângă poartă, dintr-o situaţie ideală.

Min. 81 - Ganea vede cartonaşul galben pentru proteste, după ce arbitrul nu a acordat fault la o intervenţie asupra atacantului român.

Min. 75 - Olaru pătrunde excelent spre poarta adversă, şutează de la 20 de metri şi portarul Ungariei respinge în corner. În urma loviturii de colţ, mingea ajunge la Ciobanu şi şutul acestuia se duce puţin peste poarta echipei adverse.

Min. 70 GOOOOOOOOLLL ROOOOMÂNIIIIIAAAAA, GOOOOOOOLLL MĂŢAAAAAAANNN!!! Ungaria - România 1-1. Gol superb reuşit din Măţan şi un gol venit la momentul oportun. România intrase în criză de idei, însă Măţan ia o acţiune pe cont propriu şi punctează cu un şut superb, în vinclu.

Min. 66 - Schimbări în echipa Ungariei. Ies Mezei şi Kiss şi intră Tamaş şi Kata.

Min. 61 - Schimbare în echipa României. Iese Moruţan şi intră Adrian Petre.

Min. 59 - Olaru reia slab cu capul, dintr-o poziţie bună şi portarul Ungariei reţine.

Min. 56 Ungaria - România 1-0. Deutsch centrează de pe stânga şi Csonka trimite în plasă fără probleme. Fază plecată de la un posibil fault al gazdelor nesemnalizat de arbitrul de centru. Ciobanu vede cartonaşul galben pentru proteste.

Min. 51 - Deutsch vede cartonaşul galben. Din echipa Ungariei a ieşit Skribek şi a intrat Barany.

20.02 - România a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză la Budapesta. Cele două formaţii sunt la egalitate, după 45 de minute. România nu a reuşit să-şi impună ritmul, dar poate profita de avantajul numeric.

Min. 45 - Csonka vede şi el cartonaşul galben pentru un fault dur.

Min. 43 - Szoke vede cartonaşul galben. Este al doilea, astfel că jucătorul gazdelor este eliminat.

Min. 31 - Mezei şutează splendid din lovitură liberă şi Vlad respinge cu greu în corner.

Min. 23 - Mocsi vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 13 - Kiss vede şi el cartonaşul galben pentru un fault dur.

Min. 8 - Ungurii trimit un şut periculos de la distanţă şi Vlad respinge cu greu în corner.

Min. 7 - Szoke şi Marius Marin văd cartonaşul galben pentru un conflict.

Min. 4 - Ciobotariu vede cartonaşul galben pentru un fault tare.

UPDATE, 19.00: Ungaria a avut lovitura de start a meciului.

UPDATE, 18.05: Ungaria începe cu Bese - Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch - Csonka, Mezei - Skribek, Szendrei, Kiss - Szoke. România răspunde cu Vlad - Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Boboc - Olaru, Marius Marin, Ciobanu, Moruţan - Ganea, Măţan.

România a debutat cu un rezultat promiţător la Campionatul European de tineret. A fost 1-1 cu Olanda, una dintre favoritele competiţiei, la capătul unui meci controlat de olandezi dar în care, pe final, formaţia noastră a ratat ocazii uriaşe. Totuşi, pentru a se menţine în lupta pentru calificarea în faza sferturilor de finală, România are mare nevoie de o victorie în confruntarea cu Ungaria mai ales că, marţea viitoare, dăm piept cu puternica formaţie a Germaniei, în ultima etapă din faza grupelor.

Adversarul pare accesibil dacă ne uităm că Ungaria a pierdut la scor, 0-3, meciul de debut, cu Germania. Însă adversarii ştiu şi ei că partida cu România este ultima şansă de a rămâne în lupta pentru faza sferturilor de finală astfel că antrenorul Zoltan Gera se aşteaptă la o răbufnire de orgoliu a tinerelor speranţe ale fotbalului maghiar.

România, avantajul moral al întâlnirilor precedente

Echipa României are un avantaj moral înaintea confruntării cu Ungaria. Formaţia noastră a câştigat ultimele întâlniri directe avute la nivel de naţionale de tineret. Cele două echipe s-au întâlnit în preliminariile pentru Campionatul European din 2000, iar atunci s-a impus de fiecare dată echipa României, care a bifat două victorii cu acelaşi rezultat, 2-1. Totuşi, victoriile respective nu ne-au ajutat foarte mult, din grupa respectivă calificându-se Slovacia la turneul final şi Portugalia la baraj.

În perioada respectivă, în anturajul echipei naţionale de tineret a României se aflau inclusiv Mirel Rădoi, actualul selecţioner al României, şi Adrian Mutu, actualul antrenor al naţionalei de tineret a României, ambii debutând la naţionala mare a României în 2000.

Meciurile din sferturile de finală, în vară

Din cauza pandemiei de coronavirus, ediţia din acest an a Campionatului European de tineret se desfăşoară după un program inedit. Meciurile din faza grupelor au loc în perioada 24-31 martie, iar partidele din fazele eliminatorii au loc în perioada 31 mai - 6 iunie.

Astfel, dacă prinde unul dintre primele două locuri ale grupei din care mai fac parte Ungaria, Olanda şi Germania, echipa României ar urma să joace pe 31 mai meciul din faza sferturilor de finală. Finala competiţiei are loc pe 6 iunie, la Ljubljana, în Slovenia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Ungaria - România 1-2. Sperăm la calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret