Buldozerele au intrat în "Templul fotbalului românesc". Stadionul Ghencea va fi demolat în 60 de zile
Se aude doar zgomotul excavatoarelor pe stadionul Ghencea. De când muncitorii au început operaţiunile de demolare, arena pe care scriau istorie Balint, Hagi şi Lăcătuş este acum de nerecunoscut.
De Redactia Observator la 30.08.2018, 22:22- Laura Vicol şi soţul ei, Vladimir Ciorbă, au fost arestați preventiv. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- Cum putem reduce dobânda unui credit. La ce să fim atenţi atunci când ne împrumutăm
Se aude doar zgomotul excavatoarelor pe stadionul Ghencea. De când muncitorii au început operaţiunile de demolare, arena pe care scriau istorie Balint, Hagi şi Lăcătuş este acum de nerecunoscut.
Responsabilii cu dezafectarea spun că vor lucra la foc continuu pentru a respecta termenul limită şi pentru a face loc constructorilor care vor construi de la zero Noul Ghencea.
Aşa arăta astăzi, la prânz, stadionul Ghencea, locul unde fotbalul românesc a cunoscut cele mai mari performanţe. "Templul" este pus la pământ bucată cu bucată.
Tribuna I si peluza II au fost demolate de muncitori în doar două zile. Până la finalul saptamânii va fi ras tot stadionul, apoi se va trece la distrugerea tribunei oficiale.
"Imi vine sa plang, dar asta e situatia. Cel mai frumos moment. Toate performantele Stelei sunt frumoase", spune un suporter stelist.
Recordul de spectatori pe stadion a fost atins în 1982, culmea la un meci al rivalei echipei Steaua. Rapid juca atunci în liga a doua. 32.500 de persoane au umplut stadionul. Pe această arenă, Steaua Magică din 1986 se califica în finala Cupei Campionilor Europeni. Trei ani mai târziu, naţionala României obţinea aici biletele la Copa del Mondo 90.
La finalul lucrarilor de demolare care vor dura aprox 60 de zile, in jurul meu va ramane un teren viran. Apoi se va trece la faza a doua a proiectului si anume construirea noii Arene Ghencea, un stadion ultramodern cu o capacitate de 30 de mii de locuri, care ar trebui sa fie gata la startul CE 2020.
Aici va fi amenajat şi un muzeu, restaurante şi magazine la fel ca la marile cluburi europene.
Costul total va fi de 65 de milioane de lei, bani veniţi prin Compania Naţională de Investiţii.
La final, stadionul va rămâne în administrarea Clubului Sportiv al Armatei, dar va putea fi folosit de orice echipă, inclusiv de FCSB, club aflat în conflict cu Steaua Armatei.
Chiar astăzi, Gigi Becali a anunţat că echipa pe care o patronează va reveni pe Ghencea din 2020.