Cercetătorii au descoperit nouă tipuri de plastic în corpul uman
Mâncăm plastic la fiecare masă a zilei. Cel puţin nouă particule diferite au fost găsite în corpul uman în urma unor noi studii. Plasticul din organism se depune pe organe şi chiar pătrunde în fluxul sanguin.
De Redactia Observator la 25.10.2018, 23:56Mâncăm plastic la fiecare masă a zilei. Cel puţin nouă particule diferite au fost găsite în corpul uman în urma unor noi studii. Plasticul din organism se depune pe organe şi chiar pătrunde în fluxul sanguin.
Conţinutul fierbinte al cafelei scoate la suprafaţă mai multe substanţe chimice printre care bisfenolul, coloranţi ai masei plastice sau metale grele. De altfel, bisfenolul a fost declarat oficial drept cancerigen. Şi pus în legătură directă cu obezitatea şi alte probleme de sănătate.
De plastic nu scăpăm nici la prânz. Cei mai mulţi preferă să-şi ia mâncarea la pachet! Desigur, tot în recipiente de plastic!
Sănătatea este afectată în special de către bisfenoli, dar şi de către alte tipuri de plastic. În special copiii, femeile gravide, oamenii care sunt deja bolnavi ar trebui să evite, în special cei cu probleme hormonale, să alegem de câte ori putem alimente la borcan, la conserve mergem pe conserve fără bisfenoli. Toate biberoanele, shakerele, celelalte ustensile, încercăm să fie şi ele fără bisfenoli, ne atenţionează nutriţioniştii.
Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Viena au descoperit nu mai puţin de nouă particule plastice în corpul uman.
În interiorul intestinului se găsesc microparticule de plastic, dar ceea ce este şi mai grav este că aceste particule pot străbate bariera intestinală şi au fost identificate peste 9 tipuri de microparticule în torentul sanguin. Asta înseamnă că aceste plastice ajung în sângele nostru şi de aici se vor depozita în diferite organe, explică toxicologii.
Astăzi, Parlamentul European a interzis fabricarea tacâmurilor, a beţişoarelor de urechi dar şi a paielor din plastic de unică folosinţă.