Amenajarea casei visurilor noastre, pe mâna inteligenței artificiale: "Ne lasă să explorăm mult mai multe idei în scurt timp"
Inteligenţa artificială devine universală. Adică se pricepe la atât de multe lucruri, încât nu e domeniu în care să nu fie folosită. Inclusiv atunci când dorim să amenajăm casa visurilor. După ce ne află preferinţele, programul ştie cum să folosim eficent spaţiile, dar şi ce materiale, obiecte de mobilier sau decoraţiuni se potrivesc cel mai bine personalităţii noastre.
De Alex Prunean la 13.09.2024, 20:50Paul este designer de interior de aproape 10 ani. În ultima perioadă, munca i-a fost uşurată mult de inteligenţa artificială. Practic, are propriul angajat care lucrează repede şi bine.
"Îmi generează materiale în mod automat, pot scana obiecte, la simulări fizice, simulăm vânt, apă, cu ajutorul AI. Dacă îmi place un obiect foarte mult prin Photoscanning pot să îl iau şi să îl pun în amenajările mele. Mă ajută să dau mai multă viaţă scenelor. Ne lasă să explorăm mult mai multe idei în scurt timp şi îl ajută pe client să vadă mai multe opţiuni", a declarat Paul Tãtar - designer de interior.
Amenajarea casei visurilor noastre, pe mâna inteligenței artificiale
Numărul celor care vor să-şi amenajeze locuinţa cu ajutorul unui specialist a crescut în ultimii ani. Pentru cei care vor să se ocupe singuri de asta, designerii au câteva sfaturi.
- Cât a plătit un proprietar ca să își amenajeze penthouse-ul. Românii au cerințe tot mai sofisticate
- Investiţie controversată în Mamaia. Şantier de 12.000 de metri pătraţi, până în buza apei: oficialii locali...
- Unde se află primul aeroport din Europa care va avea o podgorie pe acoperiș. Vinul va fi produs și învechit în...
Pentru ca, de exemplu, un living să nu fie supraîncărcat, obositor, specialiştii spun că trebuie să aplicăm legea celor 5 elemente: canapeaua, măsuţa de cafea, covorul, corpul de iluminat şi televizorul. Abia după montarea lor ne dăm seama dacă mai este nevoie şi de alte elemente de decor pentru ca tot ce se află în încăpere să rămână în armonie şi echilibru.
Iar canapeaua rămâne. inima livingului.
"Este un model pe care îl facem de 15 ani. Un model scandinav cu linii foarte simple, curat, fără nimic complicat, dar foarte, foarte confortabil. Se potriveşte în orice context. Poate să fie şi într-un spaţiu modern şi într-un spaţiu mai clasic. Mobila trebuie să reflecte personalitatea ta. Nu trebuie să fie complicat acel obiect. Să nu fie culori care să îţi atace ochii, să fie aprinse. Mare atenţie şi la lumină. folosite greşit, benzile cu led de exemplu, pot face mai mult rău decât bine", a declarat Darian Ienasoiu - reprezentant firma de mobilier.
"O lumină caldă trebuie în dormitor, o lumină a zilei trebuie în living sau în bucătărie. La o bandă cu led, unde se văd punctuleţele te deranjează. Trebuie avut grijă ce intensitate, ce luminozitate, să nu te deranjeze la ochi", a declarat și Dan Coroioan, reprezentantul unei firme de iluminat.
Idei de amenajări şi ponturi de la specialişti pot primi toţi cei care trec pragul târgului de decoraţiuni organizat la Cluj.