Ideile viitorului. Concurs de inovaţie tehnologică în Bucureşti
Aplicaţii care ne ajută să facilităm crearea unor relaţii mai profunde sau să ne comandăm cafeaua fără să mai pierdem timpul la cozi. Sunt doar câteva dintre ideile viitorilor ingineri care au participat în acest weekend la un concurs de inovaţie tehnologică în Bucureşti.
De Redactia Observator la 03.03.2019, 12:13Aplicaţii care ne ajută să facilităm crearea unor relaţii mai profunde sau să ne comandăm cafeaua fără să mai pierdem timpul la cozi. Sunt doar câteva dintre ideile viitorilor ingineri care au participat în acest weekend la un concurs de inovaţie tehnologică în Bucureşti.
Peste 200 de studenţi au venit la evenimentul de inovaţie tehnologică cu o idee. Iar pentru cei mai norocoşi dintre ei asta se poate transforma într-o afacere.
Unul dintre tineri este Alexandru Popescu, care împreună cu echipa lui vrea să pună bazele unei aplicaţii care să le permită românilor să precomande cafeaua.
Alexandru Popescu: Ideea a venit într-o dimineaţă, când treceam pe lângă un magazin de cafea în care era o coadă foarte mare. Suntem într-o perioadă în care toată lumea îşi comandă acasă mâncare sau diferite lucruri, chiar şi la birou. Dar totuşi stăm la cozi pentru a ne lua o simplă cafea.
Tot ce trebuie să faci este să intri în aplicaţie, iar atunci când ajungi în magazin nu mai stai la coadă. Economia de timp e serioasă, având în vedere că un român bea 2,5 kilograme de cafea pe an. Un astfel de concept este unic în România.
La o aplicaţie s-a gândit şi Valentina Stoicescu. Un instrument digital menit să faciliteze crearea unor relaţii mai autentice între oameni.
Valentina Stoicescu: Dacă nu ştii locul în care să mergi la o întâlnire aplicaţia îţi va veni în ajutor. După întâlnire aplicaţia te va întreba cum a fost întâlnirea. Atunci când ne place de cineva avem prieteni cărora le povestim despre acea persoană şi aplicaţia noastră vrea să facă acest lucru - să îţi fie prieten.
George Sârbu, manager proiect: Studenţii cu o idee inovativă vin în faţa unui juriu timp de un minut. Trebuie să facă impresie şi primesc voturi, dacă reuşesc să treacă de această etapă intră într-o sesiune de lucru de 48 de ore, în care îşi dezvoltă conceptul. Pe baza proiectului intră într-un program de zece săptămâni în care noi îi invăţăm şi partea de business.
Andrei Pitiş, co-fondator: Partciparea este în primul rând o practică, este prima lor încercare de a forma o echipă. Vrem să le oferim o oportunitate de a crea echipe, de a lucra la ideile proprii şi de a-şi porni, eventual, o afacere.
Programul se desfăşoară în Bucureşti, dar ajunge şi la Cluj, Sibiu, Timişoara şi Iaşi.