Doi elevi din Suceava au inventat "ochelarii fericirii"
O invenţie românească ar putea face lumea mai fericită. Doi elevi din Suceava au creat o pereche de ochelari care citesc tristeţea de pe chipul celui care-i poartă, apoi îi trimit o poză pe telefonul mobil, care să-l înveselească. Ochelarii fericirii ar putea ajunge în magazine peste doi ani.
De Redactia Observator la 25.10.2019, 22:05O invenţie românească ar putea face lumea mai fericită. Doi elevi din Suceava au creat o pereche de ochelari care citesc tristeţea de pe chipul celui care-i poartă, apoi îi trimit o poză pe telefonul mobil, care să-l înveselească. Ochelarii fericirii ar putea ajunge în magazine peste doi ani.
Aşa arată ochelarii care aduc fericirea. Ca să îi testeze, cei doi elevi au urmărit secvenţe de film care provoacă diferite stări, cum ar fi tristeţea, frica, furia sau dezgustul. Senzorii integraţi în ramă au rolul de a identifica emoţiile.
Există un senzor pentru puls, un senzor pentru temperatura şi umiditatea pielii, un senzor pentru temperatura şi umiditatea aerului şi un modul bluetoth pentru conectivitatea cu telefonul.
Cei doi elevi de clasa a XI-a din Suceava au lucrat doi ani la produsul lor. Tudor a creat softul, iar Ioana a studiat emoţiile. În funcţie de cât este de intensă, fiecare emoţie are o valoare.
Datele sunt centralizate de o aplicaţie pe telefon care îţi trimite apoi o poză motivaţională.
Imaginile de pe aplicaţie vor veni cu o intensitate foarte mare, aceste imagini însemnând libertatea, însemnând că ai un scop în viaţă.
Tudor Petracovici, elev Colegiul Naţional "Ștefan cel Mare" Suceava: Am studiat câteva cărţi şi ne-am dat seama cam ce poze influenţează emoţiile. Prin foarte multe teste cu mulţi voluntari ne-am dat seama cam ce poze sunt potrivite pentru ochelarii noştri
Ioana Ruxandra Greculeac, elevă Colegiul Naţional "Petru Rareş" Suceava: Fiecare emoţie negativă are un "tratament" în nevoile esenţiale ale umanităţii, cum ar fi nevoia de iubire, nevoia de independenţă şi nevoia de a fi bun la ceva
În următorii doi ani, elevii vor să lucreze la designul ochelarilor pentru a-i face să arate cool, astfel încât să poată fi purtaţi de orice tânăr
Se gândesc ca în loc de poze, ochelarii să îţi trimită pe telefon o melodie sau un mesaj.
Elena Agavriloai, psiholog: Mesajul, de obicei, îţi spune zâmbeşte, fii fericit, apreciază ceea ce vrei sau ceea ce ai în jur şi evident îţi dă o stare de bine
Invenţia elevilor e cu atât mai utilă cu cât studiile arată că doar trei din zece români se declară fericiţi.