Inventatorii robotului Ion au "fabricat" şi softul anti-discriminare pentru interviurile de angajare. Cum funcţionează
Inventatorii consilierului robot primit cadou de premierul Ciucă ne uimesc încă o dată. Cercetătorii au creat şi un avatar pentru interviuri de angajare. Piaţa de inteligenţă artificială din ţara noastră este încă la început. Viitorul e pregătit la Universitatea Politehnică Bucureşti, unde 50 de ingineri îşi dau masteratul în fiecare an în inteligenţă artificială.
De Florentina Lazăr la 02.03.2023, 20:29- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Tehnologia a evoluat atât de rapid, încât, odată captată vocea unei persoane, inteligenţa artificială poate face o traducere automată a unui text în orice limbă. Filmele sau conferințele pot fi traduse, astfel, mult mai ușor. "Am ajuns si la schimbarea de voce, putem sa facem ca cineva sa-si aleaga si alta voce. Putem sa facem schimbare de limba, nu numai ca vorbesti in romaneste, dar poti vorbi in timp real in engleza, franceza", a declarat Nicu Sebe, cercetător. Putem să ne creăm un avatar cu imaginea şi vocea noastră care vorbeşte în timp real şi astfel putem fi la două întâniri în acelaşi timp. Sau ne putem schimba înfăţişarea.
Peste doi ani, 97 de milioane de oameni vor lucra pe toată planeta în domeniul Inteligenţei Artificiale
"Sunt copiate expresiile fetei, miscartile fetei intr-un caracter nou, sintetic. Se pot da interviuri cu o fata pe care noi am determinat-o sa fie agreabila", a declarat Dragoş Costea, doctorand. Este o soluţie anti-discriminare găsită de cercetători pentru interviurile de angajare. "Eu vreau sa fac o petitie si am nevoie de o voce care sa ne reprezinte pe toti", a declarat Nicu Sebe, cercetător. Inteligenţa artificială ar putea ajuta guvernul şi administraţiile locale să îmbunătăţească serviciile. De la monitorizarea traficului şi a pădurilor, până la emiterea tichetelor de parcare şi recunoşterea facială, algoritmii inteligenţi pot prelucra milioane de date şi pot oferi soluţii pentru orice problemă.
"Este un inceput incredibil si va continua. Inteligenta artificiala ne va ajuta la un moment dat sa ne salvam intreaga planeta de noi insine. Cum as putea eu ca individ sa stiu ce efect am asupra unui climat. Daca nu am info la nivel global, cine sa-mi dea acele info, cine sa le puna la o olalta, cine sa sintetizeze", a declarat Marius Leordeanu, profesor UPB. Piaţa de inteligenţă artificială se va dubla în următorii ani. În România, mulţi specialişti sunt pregătiţi la masteratul de Inteligenţă Artificială de la Universitatea Politehnica.
"Învata cum sa prelucreze imagini si video. Cum sa prelucreze limbajul natural, cum sa creeze agenti inteligenti, conversationali", a declarat Adina Magda Florea, director centru AI UPB. Peste doi ani, 97 de milioane de oameni vor lucra pe toată planeta în domeniul Inteligenţei artificiale. Iar 8 din 10 companii susţin că inteligenţa artificială este o prioritate în planurile lor de afaceri.