Antena LIVE

Curs valutar

Foto

Robotul care merge la școală în locul elevului. Copilul vede şi aude totul cu ajutorul lui şi al unei tablete. Cu cât se închiriază

Faptul că suntem dependenţi de tehnologie, nu este tot timpul un lucru rău. Astăzi vedem cum tehnologia poate facilita. accesul la educaţie. A apărut robotul care merge la şcoală, ascultă cursurile, chiar ridică mâna în locul elevilor bolnavi care sunt nevoiţi să lipsească de la ore. Copilul vede şi aude totul cu ajutorul lui şi al tabletei. 

De la 24.10.2024, 16:49
WhatsApp
Vezi și:

Într-o lume în care tehnologia pare uneori rece, un robot reuşeste să le ofere copiilor bolnavi o superputere - aceea de a rămâne parte din comunitatea lor şcolară sau din grupul de prieteni, chiar şi de la distanţă.

Mai ales când vorbim despre copii care trec prin intervenţii complicate, care îi obligă să rămână acasă sau în spital pentru perioade lungi de timp sau cei care se confruntă cu boli grave care nu le permit să iasă din casă. AV1, cum a fost botezat, devine practic ochii, urechile şi vocea elevilor care nu pot veni fizic la şcoală şi îi ajuta astfel să nu rămână în urmă cu materia. Robotul a fost deja implementat cu succes în mai multe ţări. 

Robotul care se duce la școală în locul elevului

"Numele meu este Lucy Shaw, sunt în anul 10 şi folosesc AV1 din cauza infecţiei cu covid şi a oboselii cronice", spune o elevă.

Pe acelaşi subiect

"Numele meu este Georghe Hagen, sunt în anul 11 şi nu am putut să merg la şcoală câteva luni din cauza anxietăţii", spune un alt elev.

"Sunt Harvey şi sunt în anul 13. Am început să folosesc AV1 când am trecut printr-o operaţie la spate şi nu am putut merge la şcoală timp de două săptămâni", spune un alt elev care nu a putut merge la școală.

Când un elev este bolnav şi nu poate veni la şcoală, absenţa lui nu se simte doar în catalog. Separearea de clasă şi de prieteni poate avea un impact negativ şi asupra stării emoţionale. Motiv pentru care, o companie norvegiană a găsit soluţia salvatoare - a creat un robot care îi ajută pe elevii cu boli rare să ţină pasul cu lecţiile şi să menţină relaţiile cu prietenii şi colegii de clasă.

"Am văzut că aceşti copii nu pot participa în viaţa lor de zi cu zi la şcoală, la aniversări, la excursii şi am vrut să le oferim o unealtă prin care pot să facă asta. Aşa că am creat AV1 şi funcţionează întocmai ca ochii, urechile şi vocea lor, oriunde nu pot merge pe cont propriu", spune Karen Dolva, cofondator No Isolation.

Jade este primul elev din Marea Britanie care a folosit robotul. L-a numit Bee.

A fost conceput pentru copiii cu diverse afecțiuni

"Am o boală numită sindromul Ehlers-Danlos. Cu starea mea care fluctuează tot timpul, nu pot să merg la şcoală cu încredere", spune Jade.

Dar prima zi în care a mers la şcoală prin intermediul robotului a fost un real succes. Robotul se poate roti la 360 de grade. Are o cameră, un microfon şi un difuzor şi poate fi controlat de la distanţa, prin intermediul unei aplicaţii. La şcoală, stă în bancă la fel ca orice alt elev. Cu ajutorul lui, copiii pot vorbi cu profesorul ca şi cum ar fi în clasă. Aplicaţia are inclusiv opţiunea "ridică mâna", dar şi butoane prin care elevii îşi pot arăta emoţiile.

"Are şi un mod prin care se face albastru, iar asta înseamnă că nu vrei să vorbeşti, dar în continuare participi la ore, aşa că profesorul nu te va întreba nimic", Lucy Shaw, elevă.

De departe însă, poate cel mai mare beneficiu al robotului este capacitatea sa de a menține legăturile sociale. Un alt avantaj este că nici măcar pentru profesori nu există un stres suplimentar.

Ce dotări are 

Şi setările de confidenţialitate sunt stricte. Nu sunt colectate date personale, iar aplicaţia nu permite capturi de ecran sau înregistrări. În prezent, sunt trei mii de astfel de roboţi activi în 17 ţări din întreaga lume, majoritatea fiind în Marea Britanie şi Germania. Robotul poate fi închiriat pentru mai puţin de 200 de dolari pe lună.

Statisticile oficiale arată că, în România, sunt peste 81 de mii de copii cu diferite tipuri de dizabilităţi, care de cele mai multe ori le împiedică accesul la şcoală. Un astfel de robot poate deveni astfel o punte între copiii bolnavi şi accesul la o viaţă normală. Şi, deşi există mai multe provocări tehnice, cum ar fi semnalul Wi-Fi sau birocraţia şcolilor, beneficiile pe care le aduce, după cum aţi văzut, sunt imense. Unde mai pui că nu este nici costisitor.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

robot scoala elevi
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025