Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pictura unui robot umanoid, vândută în premieră la licitaţie cu peste 120.000 de dolari

O celebră casă de licitații vrea să vândă pictura unui robot umanoid cu peste 120.000 de dolari. Licitația Sotheby's va fi prima de acest tip din întreaga lume. Ofertele vor putea fi depuse după 31 octombrie.

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 18:20

Pictura unui robot umanoid Pictura unui robot umanoid, vândută în premieră la licitaţie cu peste 120.000 de dolari - Profimedia

Pictura „AI God” a unui robot umanoid numit Ai-Da s-ar putea vinde cu peste 120.000 de dolari. Recent, Sotheby’s a anunțat că va aștepta oferte pornind de la suma menționată. Licitația se va desfășura între 31 octombrie și 7 noiembrie. Dacă se va finaliza cu succes, va fi prima pictură realizată de un robot umanoid vândută la licitație, anunță Popular Science.

Robotul a fost construit în 2019 de Aidan Meller în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford și compania de robotică, Engineered Arts. Ai-Da folosește camere pentru a capta informații grafice pe care algoritmii le folosesc apoi pentru a realiza imagini, potrivit Mediafax. Apoi, desenele digitale sunt transpuse pe hârtie cu pensule de vopsea controlate de cele două brațe bionice ale robotului.

Din punct de vedere fizic, robotul a fost construit să semene cu o femeie albă, cu ochi căprui și o tunsoare destul de scurtă. Numele său este destinat să o onoreze pe Ada Lovelace, o matematiciană engleză din secolul al XIX-lea. Designerii Ai-Da îmbracă robotul diferit, în funcție de evenimentele la care participă, având rochii și salopete, dar și bijuterii.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Entertainment » Pictura unui robot umanoid, vândută în premieră la licitaţie cu peste 120.000 de dolari