Cabanele sub forma literei A, noul trend în turismul românesc. Cât costă o noapte de cazare într-o astfel de casă, "ruptă" din filmele americane
Cabanele care ne duc cu gândul la zonele montane din filmele americane prind contur și la noi. Casele sub forma literei A, cu acoperiș în două ape și ferestre mari sunt căutate de turiştii care visează la un cadru intim și la balcon cu vedere panoramică. O astfel de locație poate fi descoperită într-un mic sat, la granița dintre județele Gorj și Vâlcea.
De Diana Speretoiu la 04.12.2022, 08:17Suntem în satul Cerna, din comuna vâlceană Vaideeni, binecuvântată cu frumuseți încă nedescoperite de turiști. Adrian și-a dorit să le facă cunoscute şi a ridicat, în micul cătun, primele cabane în stilul A Frame din Oltenia.
Adrian Bondoc, administrator: Ideea e din diversificarea felului de a primi turiștii. Foarte mulți vor un cadru intim, mai retras. Dacă nu vor agitație, poate vor să se relaxeze chiar total și aici poți vedea chiar și căprioarele care vin din pădure.
Suntem în mijlocul pustietății, înconjurați de copaci, verdeață şi munte, iar pe fundal se aude susurul râului.
Diana Speretoiu, reporter Observator: Cabanele inedite reprezintă destinația perfectă pentru cine caută o oază de relaxare, dar și un cadru de poveste pentru că sunt amplasate chiar lângă pădure.
- "E Raiul pe Pământ". Locul din România care i-a cucerit pe turiştii străini. Reacţia unor olandezi
- Călătorie cu peripeţii pentru o femeie gravidă, care se plimba cu mocăniţa. Finalul "aventurii" pline de emoţii
- Conceptul "tiny house" este din ce în ce mai popular şi în România. Cât costă o astfel de căsuţă dichisită...
Micile cabane oferă însă tot confortul necesar: de la apă, curent, internet şi televizor, până la încălzire în pardoseală. Toate încăperile sunt amenajate într-un stil unic și toate obiectele au o poveste.
Administrator: Aici avem un fost butoiaș pe care îl aveau bunicii și am reușit să pun boilerul mascat, în interiorul acestui spaţiu.
Adrian Bondoc, administrator: Vedere este și în spate, și în față. A-Frame-urile având caracteristica asta de overview.
O astfel de cabană costă în jur de 20.000 de euro
O astfel de cabană din lemn a fost ridicată într-o lună și a costat în jur de 20.000 de euro. Deși au fost deschise de puțină vreme, rezervările au început să curgă. Fascinați de idee, dar și de priveliște, turiștii închiriază căsuțele pe bandă rulantă. S-au făcut rezervări chiar și pentru sărbătorile de iarnă de anul viitor.
Turist: Mi se par foarte frumoase, interesante. E o zonă foarte liniștită.
Maria vine din Timișoara. A descoperit întâmplător atracțiile din satul Cerna și nu a regretat.
Maria, turistă: Ne-am dorit o vacanță liniștită, de câteva zile, înainte de Crăciun, de sărbători. Seara, priveliștea e minunată. Ne-a plăcut că e încălzire în pardoseală. Nu trebuie să te chinui să faci focul.
O noapte de cazare într-o astfel de cabană costă în jur de 400 de lei.