Antena Meniu Search
x

Video Conceptul "tiny house" este din ce în ce mai popular şi în România. Cât costă o astfel de căsuţă dichisită pe care o poţi amplasa oriunde

Pandemia a rescris regulile în turism. Din ce în ce mai mulți oameni preferă tihna unei căsuțe dichisite, în mijlocul naturii. Este aşa numitul concept "tiny house" importat din Occident. Căbănuţele au doar câţiva metri, dar cu toate astea nu le lipseşte confortul unui hotel de trei sau patru stele. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.11.2022, 20:11

Vezi și

Zărnești. La poalele Pietrei Craiului, înconjurat de pădure deasă și străjuit de un pârâu găsim căsuțe ca-n povești. În doar câţiva metri pătraţi experienţa este compensată în locuinţele mici de peisajele de milioane.     

Claudiu Loghin, reporter Observator: Într-o astfel de căsuţă nimic nu lipseşte din confortul cazării: aşa arată dormitorul pentru două persoane, în stânga noastră este bucătăria, acolo este baia, trebuie să vă arăt şi livingul şi cu siguranţă căldura este şi termostat şi în suflet. O suprafață totală de 35 de metri pătrați, însă partea cea mai spectaculoasă este terasa, pentru că de aici putem admira abruptul Pietrei Craiului. 

Turistă: În general căutam asemenea locuri: izolate şi cu un view montan. Acolo ai confort, dar aici te simţi bine. Dincolo e aglomerat, prefer libertatea şi prefer genul acesta de locaţii.

Turist: E mai intim aşa, la hotel mai mare e aglomeraţie mai multă. 

Pe acelaşi subiect

Familiile care își doresc liniște și gustă clipele de relaxare departe de agitația orașelor sau a marilor hoteluri sunt clienți fideli ai căsuțelor de sub Piatra Craiului. 

Dorin Drăgoi, administator: Cabanele de familie se închiriază cu 450 de lei pe noapte, iar cabana mare, de 11 locuri cu 1.200 de lei pe noapte. Familile care caută relaxare, libertatea în natură, doritori de mişcare, doritori de mers pe munte şi de mers pe bicicletă. 

La Bran, într-un alt colț de Rai de la munte, perspectiva asupra Bucegilor e, de asemenea, fermecătoare. Din ciubărul cu apă fierbinte sau de pe terasa căsuței cu specific scandinav, munții se văd la fel de frumos. 

Cornel Mânjină, administrator: Tariful este de 700 de lei pe noapte , exceptând perioada sărbătorilor, Crăciun şi Revelion. Majoritatea musafirior noştri sunt câte un cuplu, avem şi familii cu copii, de aceea ne-am gândit să avem o canapea extensibilă, să poată acomoda până la maxim patru persoane. 

O astfel de locuinţă costă între 20.000 şi 30.000 de euro

Amplasate pe coline, la munte sau la malul mării, casele mici sunt provocarea pe care antreprenorii au adus-o la noi. Pe Facebook este deja o comunitate de aproape 30.000 de membri în care oamenii împărtăşesc între ei experienţa unică.

În mjlocul naturii, în Bihor, Piteşti sau Buzău, oamenii fac din micile case propriul lor univers - modern sau tradiţional. O astfel de locuinţă costă între 20.000 şi 30.000 de euro.

Una dintre cele mai spectaculoase case mici din România este în Râşnov, la poalele masivului Bucegi, o casă în formă de chitară. Casa are dormitoare pentru patru persoane și se poate închiria pentru aproximativ 100 de euro pe noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Conceptul "tiny house" este din ce în ce mai popular şi în România. Cât costă o astfel de căsuţă dichisită pe care o poţi amplasa oriunde