Care sunt cele mai periculoase zone de pe litoralul românesc. Sfaturile salvamarilor
Pe litoral, într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri de la începutul verii, salvamarii, care oricum sunt puţini, trag un semnal de alarmă. Tot mai mulţi turişti încearcă să scape de aglomeraţie şi se aventurează în zone riscante, în apropierea digurilor sau acolo unde curenţii sunt foarte puternici. În fiecare staţiune există astfel de locuri, unde an de an se înregistrează un număr mare de victime.
De Andreea Filip la 03.07.2022, 19:38Andreea Filip, reporter Observator: "Curenții marini care se formează chiar și foarte aproape de mal, zona digurilor și, mai ales, zonele în care se formează gropi sunt foarte periculoase, sunt semnalate de salvamari. Am stat de vorbă cu ei și ne spuneau că marea este periculoasă chiar și atunci când este liniștită și că este un mediu periculos. În Costinești, cea mai periculoasă zonă este cea a digurilor, apa este mică și, pe o anumită porțiune, este chiar înșelătoare."
"Noi suntem în Eforie Nord, aici în zona de sud a stațiunii se formează gropi și sunt și pietre, sunt și balize care semnalizează zonele periculoase. Însă, mulți dintre turiști le ignoră. În Mamaia și Costinești, zona digurilor este foarte periculoasă. Stăteam de vorbă mai devreme cu salvamarii și ne spuneau că de fiecare dată, în fiecare an, sezon de sezon, stau de vorbă cu turiștii, îi sfătuiesc să evite acele zone pentru că sunt foarte periculoase."
"În zona de sud a litoralului, în Olimp și Neptun, în zona vilelor prezidențiale sunt pericole. În Mangalia, între digul de nord și digul de sud. Noi vom face astăzi o radiografie a litoralului și veți vedea la Observatorul orei 19 o hartă cu cele mai periculoase locuri în care nu ar trebui să înoți. Foarte important: ar trebui să fiți atenți la steagurile arborate de salvamari."