Antena Meniu Search
x

Video Cele 6 plaje din România care şi-au câştigat steagul albastru: apă curată şi condiţii de 5 stele

Şase plaje de pe litoralul românesc vor avea arborat Steagul Albastru în această vară. Cu una în plus faţă de anul trecut. Alături de Mamaia, Năvodari, Eforie, de anul acesta şi Olimp se poate mândri cu o plajă ca-n reviste. Calificativul acordat de o reputată organizaţie internaţională le oferă turiştilor garanţia că în aceste locuri apa şi nisipul sunt curate, iar serviciile sunt de cinci stele. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.05.2022, 19:49

Vezi și

Steagul albastru va flutura pe şase plaje de pe litoralul românesc: două în Năvodari, alte două în Eforie, unul în Mamaia şi unul în Olimp. Nisipul fin şi apa curată ca lacrima au adus Olimpul în compania selectă a staţiunilor cu cele mai frumoase plaje din Europa. Este singura din sudul litoralului care a cerut şi a primit această distincţie. "Este primul an când am primit certificatul de plajă blue flag. A fost un proces destul de amplu, de aproximativ doi ani. Au fost foarte multe criterii ce a trebuit sa le luăm în considerare. În primul rând calitatea apei, managementul de mediu, educaţia şi infomarea oaspeţilor despre mediul înconjurător, servicii de securitate, cât şi datoria noastră de a oferi servicii ireproşabile", spune Maria Cuceanu, reprezentant hotel Olimp.

Cele mai bune plaje din România

Pentru turişti, mai ales pentru cei străini, steagul albastru înclină balanţa decisv atunci când aleg unde îşi petrec vacanţa, spun hotelierii. "Este un criteriu principal pentru oaspeţii noştri ce ne vizitează an de an. Feedback-ul lor este foarte important, de aceea an de an muncim pentru a obţine această distincţie blue flag", a precizat Silvia Vornic, reprezentant resort Năvodari. "Este o mândrie pentru noi că şi în acest an se pare că suntem singura plajă din Mamaia care a obţinut această certificare. Este un un proces prin care trecem în fiecare an. Din 2006 avem această certificare", mărturiseşte Raluca Dumitraşcu, administrator plajă Mamaia şi director de vânzări şi marketing. Poate cea mai frumoasă plajă de pe întreg litoralul românesc este cea de la Eforie. Nisipul este foarte fin, iar în bătaia razelor soarelui marea are culoarea smaraldului. 

Steagul albastru aduce turişti pe litoralul românesc

Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu. Anul acesta, lider rămâne Spania cu nu mai puţin de 621 de plaje din aproape 4.000. Grecia, una dintre cele mai căutate destinații de către români, s-a instalat pe locul al doilea cu 581 de steaguri, iar vecinii bulgari au 13 astfel de plaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cele 6 plaje din România care şi-au câştigat steagul albastru: apă curată şi condiţii de 5 stele