Antena Meniu Search
x

Video "Mă cert cu ei în fiecare zi". Salvamari versus turişti. Oamenii uită de pericole şi ignoră steagul roşu arborat la malul mării

E cod roşu pe litoral! Un bărbat este în stare gravă, după ce a fost la un pas de înec în Mamaia. Curenţii puternici l-au tras în adânc pe turist, dar salvatorii au reuşit să îl scoată din apă şi să îl resusciteze. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.06.2022, 19:28

Bucuros că e în vacanţă, un turist din Mamaia nu a mai ţinut cont de steagul roşu arborat pe plajă. S-a aruncat în apele agitate ale mării. N-a apucat să se bălăcească prea mult când curenţii puternici l-au tras la fund. 

Andreea Filip, reporter Observator: Turistul din Galaţi de 48 de ani a fost scos de salvamari din apă, resuscitat la mal şi a ajuns cu puls la spital. medicii spun însă că e internat la terapie intensivă, iar starea lui este una foarte gravă. 

La mare vântul bate şi cu 40 de kilometri pe oră. Steagul roşu e arborat în toate staţiunile din sudul litoralului. Asta înseamnă că scăldatul este interzis complet. Mulţi turiştii însă ignoră pericolul. 

Reporter: Aţi văzut steagul roşu? 

Pe acelaşi subiect

Turist: Da

Reporter Ştiţi ce înseamnă?

Turist: Pericol

Reporter Nu vă e teamă pentru copii?

Turist: E...dar aici nu cred că e vreo problemă. 

Reporter Steagul roşu înseamnă scăldatul interzis, nu ar trebui deloc

Turist: Da, dar copiii nu putem să îi ţinem, ei vor apă.

Salvamarii încearcă să îi convingă pe turişti de pericolul la care se expun

Deşi sezonul abia a început, salvamarii spun că deja au ajuns la capătul răbdării. 

Mihai, salvamar: Nu înţeleg, că-s turişti. Mă cert cu ei în fiecare zi. 

Gelu Vătămănescu - șef salvamari Eforie: Avem aceaşi discuţie, steagul roşu nu interesează pe nimeni. Să aibă grijă de copii şi să nu intre în apă, marea e agitată, în chestiuni de secunde se pot pierde vieţi omeneşti şi e păcat. 

Mai linişte e în nordul litoralului. Însă şi acolo este arborat steagul galben, adică scăldatul e permis doar înotătorilor experimentaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » "Mă cert cu ei în fiecare zi". Salvamari versus turişti. Oamenii uită de pericole şi ignoră steagul roşu arborat la malul mării