Centrul de informare din Bran a fost lăsat în paragină, după o investiție de 150.000 de euro
Una din cele mai căutate stațiuni montane din România, Bran, a rămas fără vreun centru de informare turistică. Se întâmplă deși acolo s-a construit, în urmă cu nouă ani, un astfel de centru, din bani europeni. Acum, autoritățile îi îndeamnă pe turiști să folosească internetul de pe telefon, pentru a găsi informații despre cazări, obiective sau trasee turistice.
De Claudiu Loghin la 30.05.2022, 13:06Aici a fost cândva centrul de informare turistică. Inaugurat în 2013, trebuia să ofere turiştilor informaţiile necesare pentru trei stațiuni de top: Bran, Moieciu și Fundata. A fost însă un eşec răsunător.
VEZI CUM ARĂTA CENTRUL TURISTIC ÎNAINTE DE TRANSFORMAREA LUI ÎN MAGAZIN ÎN GALERIA FOTO
Claudiu Loghin, reporter Observator: Clădirea centrului de informare turistică din Bran a fost finalizată în 2013, a funcţionat timp de 5 ani, perioadă în care, potrivit autorităţilor locale, a avut între 1 şi 2 vizitatori pe săptămână.
A fost închis şi lăsat în paragină. Problema ar fi fost locul ales, mult prea departe de centrul comunei, spune primarul. În plus, evoluţia tehnologiei n-a ajutat.
Primarul din Bran nu crede că e nevoie de un centru de informare
Cosmin Feroiu, primar Bran: Suntem în era tehnologiei, inclusiv eu dacă mă duc la mare sau la Sighişoara, apelez la platformele care există în momentul de faţă. Nu vin până într-o locaţie şi acolo să stau să mă gândesc unde mă cazez, ce fac. Plec cu lecţiile învăţate de acasă.
Aşa că turiştii au fost lăsaţi să-şi caute informaţiile necesare pe internet. Centrul de informare turistică din Bran a fost realizat din bani europeni şi a costat 150.000 de euro. Clădirea a fost scoasă la licitaţie pentru închiriere, iar acum acolo este un magazin.