Locul ideal pentru a te ascunde de caniculă: Salina Cacica din Bucovina. E una dintre cele mai vechi din ţară şi poate fi vizitată zilnic
Episodul de astăzi din campania "Ţară, ţară, eşti frumoasă" vine ca o gură de aer proaspăt în aceste zile caniculare. Dacă vreţi să fugiţi de arşiţă şi să vă bucuraţi de activităţi recreative, vă prezentăm locul ideal: Salina Cacica din Bucovina. Una dintre cele mai vechi din ţară, salina oferă o varietate de activităţi de petrecere a timpului liber, şi chiar şi obiective de vizitat. În plus, aerul încărcat de sare este extrem de benefic pentru sănătate.
De Angela Bertea la 08.07.2022, 17:45Odată ce începe coborârea, atmosfera începe să se răcească. După 150 de trepte, primul nivel al salinei se deschide într-o capelă cu altar. "Aici suntem la 29 de metri. Este Capela Catolică Sfânta Varvara. Sfânta Varvara este ocrotitoarea minerilor. Aici vin cei bolnavi de astm, aparat respirator, vin cu recomandare medicală", a declarat Ioana Croitoriu - ghid salină. Puţin mai jos, este şi o capelă ortodoxă, mai mică, dar la fel de interesantă. Aici, vizitatorii pot admira sculpturi în sare.
Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 13 lei pentru copii
Iar dacă mai coborâm câteva trepte, dăm de lacul de sare ce ascunde o legendă... aparte. "Se spune că aici mineri, pardon, tinerii, înainte de a-şi celebra căsătoria îşi manifestau bucuria pe acestă plută, de la o poartă la cealaltă", a declarat Ioana Croitoriu - ghid salină. Poate una dintre cele mai impresionante încăperi este sala de bal de la următorul nivel, la 41 de metri adâncime. Aici, minerii organizau petreceri şi seri festive.
Ultimul nivel este însă locul în care se stă cel mai mult. Aici turiştii au la dispoziţie mai multe zone de relaxare, printre care şi un teren de sport. 286 de trepte aveți de coborât pentru a ajunge la 75 de m adâncime. Temperatura constantă în salina este de 10 grade, de aceea nu ar strica să aveți la voi o geacă sau o haină mai groasă. În salină a fost amenajat și un muzeu unde vizitatorii pot afla istoria exploatării sării de la Cacica. Salina poate fi vizitată, zilnic, între 9 și 17, iar prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 13 lei pentru copii.