Video Festival culinar la 100 m sub pământ. Bucătari din Romania şi Ungaria au pregătit în Salina Praid cele mai spectaculoase preparate
Cum ar fi să savuraţi desertul preferat la 100 de metri, dar sub pământ? Ei bine, în premieră naţională, primul festival gastronomic subteran se desfăşoară la Salina Praid, situată în judeţul Harghita. Cât despre preparate, trebuie să vă spunem că elitele gastronomiei din România şi Ungaria s-au reunit pentru un spectacol culinar inedit. Sunt şi băuturi tradiţionale, alese cu grijă de producătorii locali.
Jumări bine rumenite, mezeluri, afumături artizanale, brânzeturi, dar şi multe alte preparate tradiţionale. Iar mix-ul spectaculos i-a cucerit imediat pe gurmanzi. "Am venit pentru că este o experienţă inedita. Am început cu preparatele cu miel şi frunze de coacăze", spune o femeie. Experienţa este una autentică, mai ales că de specialităţi, fie ele maghiare, româneşti sau secuieşti, se ocupă chefi renumiţi, care gătesc în locaţii premiate cu stele Michelin.
Festivalul se va încheia mâine
Mai mult, o zonă VIP, cu bar propriu şi servire personalizată, a fost amenajată pentru invitaţi la trei metri înălţime. Iar de acolo, altfel se văd, dar, mai ales, se simt preparatele. Şi, cum o mâncare bună e pusă în valoare de o băutură pe măsură, s-a organizat şi o degustare de vinuri.
"Un eveniment inedit în România. O promovare pentru gastronomia din Transilvania, dar şi o platformă de colaborare pentru bucătari", a declarat Szasz Attila, organizator. Festivalul se va încheia mâine.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰