Primele nave de croazieră pe Dunăre, din acest an, au adus sute de turişti străini în România
Turismul din Deltă revine la viaţă. Sute de turişti străini au ajuns acolo, odată cu primele nave de croazieră pe Dunăre, care au poposit în acest an în România.
De Redactia Observator la 29.06.2021, 14:23Turismul din Deltă revine la viaţă. Se întâmplă după luni întregi de pauză, cauzată, bineîneţeles de pandemie. Acum, activitatea turistică de masă a fost, în sfârşit reluată. Străinii au fost fascinaţi de ce oferă rezervaţia. Lebede, egrete, cormorani, pescăruşi sau raţe sălbatice, păsările le-au oferit vizitatorilor un spectacol de neuitat.
Primele două nave de croazieră care au au făcut escală în Tulcea în acest an au adus în țara noastră peste două sute de turiști din Austria și Germania.
Leonard Șerbănescu reprezentant agenție de turism: E o bucurie pentru noi să îi întâmpinăm. Au fost momente grele pentru industria de resort şi din fericire e un restart în domeniul turismului, al turismului de incoming.
România a fost ultima țară din circuitul urmat de turiști, iar Delta Dunării a fost scopul călătoriei. Timp de câteva ore străinii au putut vizita câteva canale, unde au admirat egrete, cormorani, dar şi alte specii de păsări pe care doar în această zonă le întâlneşti.
Turistă străină: Îmi place foarte mult Delta, dar trei ore nu sunt de ajuns pentru a vedea tot ce are de oferit. Data viitoare, pentru că o să mai vin o dată, voi sta o zi sau două.
Ambarcațiunile de mare viteză perturbă fauna din Deltă prin zgomotul produs. Cei din administraţia rezervaţiei ne recomandă să optăm pentru o călătorie cât mai lentă, o plimbare cu caiacul fiind ideală.
Viorica Bîscă director executive ARBDD Tulcea: Apar din ce în ce mai multe mijloace de transport de genul acesta corsar. Din dorinţa de a oferi turistului peisaje cât mai deosebite, specii, păsări, nu fac altceva decât să le sperie, într-adevăr şi să aibă un impact negativ şi asupra celorlalte specii de floră, de faună, distrug şi malurile.
Rezervaţia biosferei Deltei Dunării cuprinde aproape 5.500 de specii de floră şi faună. Cu siguranță cel mai mare spectacol este oferit însă de păsări. Nu mai puțin de 331 de specii sunt prezente aici, dintre care 130 sunt migratoare.