Reguli pentru turişti în Dubai. Unde se fumează şi ce le este interzis femeilor
Zeci de mii de români îşi petrec vacanţa, în fiecare an, în Dubai, în ciuda regulilor relativ stricte din metropola cu aproape patru milioane de locuitori.
De Redactia Observator la 10.04.2024, 09:21- Zeci de mii de români călătoresc, în fiecare an, în Dubai.
Românii s-au obişnuit să călătorească tot mai des în străinătate, după Revoluţia din 1989 şi, mai ales, după intrarea în Uniunea Europeană. Mulţi români preferă destinaţii din Italia, Franţa sau Spania, însă în fiecare an zeci de mii de români aleg să călătorească în Dubai.
Românii trebuie să ştie că există numeroase reguli ce trebuie respectate în Dubai dar, chiar şi aşa, o călătorie în Dubai rentează din mai multe puncte de vedere precum distanţa nu foarte mare, circa cinci ore cu avionul din Bucureşti, condiţii sau raport calitate-preţ.
Ce se întâmplă cu turiştii care nu respectă regulile în Dubai
Deşi Dubai caută să obţină cât mai mulţi bani din turism, autorităţile locale nu fac rabat de la respectarea regulilor când vine vorba de turişti, astfel că cine încalcă regulile riscă pedepse aspre.
Câteva dintre regulile ce trebuie respectate în Dubai sunt utilizarea unor haine adecvate, care să treacă de genunchi, sau imposibilitatea de a asculta muzică tare ori de a înjura. Cine nu respectă aceste reguli riscă să ajungă în închisoare.
Unde se fumează în Dubai
În principiu, în Dubai nu este interzis fumatul, dar este de preferat să fumaţi în aer liber, într-un spaţiu unde nu este multă lume, sau într-un spaţiu privat.
Pe de altă parte, trebuie precizat că în Dubai este interzis să aveţi asupra voastră mai mult de 400 de ţigări sau 500 de grame de tutun. Există riscul de a primi cel puţin o amendă.
Care sunt regulile privind alcoolul
În Dubai, consumul de băuturi alcoolice în public este strict interzis. De asemenea, nu se permite ca o persoană să meargă beată pe stradă sau într-un loc public şi nu se permite conducerea unei maşini dacă sunteţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pedepsele sunt extrem de mari. De exemplu, există posibilitatea să petreceţi cel puţin o lună în închisoare, dacă produceţi un accident de circulaţie în momentul în care sunteţi sub influenţa băuturilor alcoolice, chiar dacă accidentul nu se soldează cu victime sau pagube semnificative.
Reguli pentru femei în Dubai
În general, când vine vorba despre femei, autorităţile din Dubai au încercat să mai relexeze regulile în ultimii ani, astfel încât acestea să se bucure de condiţii aproape asemănătoare cu cele care privesc bărbaţii.
Chiar şi aşa, femeile sunt obligate să afişeze costumaţii decente, mai puţin ostentative, iar când vine vorba de vizitarea unei moschee nu pot intra cu pantaloni sau cu fuste scurte şi trebuie să aibă capul acoperit.
Regulile de călătorie şi intrare în Dubai
Românii care vor să ajungă în Dubai trebuie să ştie că nu au nevoie de viză pentru intrarea în Dubai, dar trebuie să deţină cel puţin un paşaport simplu care să aibă o valabilitate de cel puţin şase luni de la intrarea în Dubai.
Românii care deţin un paşaport simplu au voie să stea în Dubai timp de maxim 90 de zile într-un interval de 180 de zile. În materie de produse, cel mai bine ar fi să le lăsaţi acasă. Autorităţile din Dubai sunt extrem de atentate când vine vorba de produsele care intră în zonă. De exemplu, în mare măsură este interzisă introducerea de medicamente.
Deţinerea de medicamente interzise nu este tolerată. Există riscul să ajungeţi în închisoare. Chiar şi în cazul medicamentelor permise se recomandă păstrarea prospectelor medicamentelor şi păstrarea eventualelor prescripţii medicale pentru tratamente.
Ce trebuie să faci dacă vizitezi Dubai în timpul Ramadanului
În principiu, se recomandă să nu vizitaţi Dubai în timpul Ramadanului, pentru că regulie devin şi mai stricte. Vorbim inclusiv despre imposibilitatea de a mânca sau de a bea apă în public. Se consideră un afront la adresa localnicilor care postesc şi există riscul de a ajunge în închisoare.
În perioada Ramadanului, este interzis să mâncaţi în public sau să beţi lichide în perioada cuprinsă între răsăritul şi apusul soarelui. Vorbim, practic, despre condiţii asemănătoare cu cele existente pentru turiştii care doresc să ajungă în Turcia.