Antena Meniu Search
x

Reguli pentru turişti în Turcia. Ce trebuie să ştii dacă vizitezi Istanbulul sau litoralul acestei ţări

Sute de mii de români îşi petrec, anual, vacanţa în Turcia, cei mai mulţi dintre ei preferând să viziteze Istanbul sau să se relaxeze într-o staţiune de pe litoralul Turciei.

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 11:08

Sute de mii de români îşi petrec, anual, vacanţa de vară în Turcia
Sute de mii de români îşi petrec, anual, vacanţa de vară în Turcia - Profimedia
  • Sute de mii de români îşi petrec, în fiecare an, vacanţa de vară în Turcia.

După Revoluţia din 1989, dar mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană, românii au prins tot mai drag de ideea de a călători în străinătate. Şi, chiar dacă nu vorbim despre o ţară aflată în Uniunea Europeană, Turcia reprezintă una dintre destinaţiile favorite pentru români.

Sute de mii de români ajung, anual, în Turcia. Cei mai mulţi dintre ei preferă să petreacă măcar câteva zile în Istanbul sau să se relaxeze într-o staţiune de pe litoralul Turciei, marile favorite în acest sens fiind Antalya şi Bodrum.

Ce trebuie să ştii dacă intri într-o moschee

O călătorie în Turcia nu reprezintă întotdeauna doar lapte şi miere. Turiştii români îşi crează multe amintiri plăcute, dar ei trebuie să ia în calcul şi faptul că au de respectat o mulţime de reguli.

Pe acelaşi subiect

Există reguli stricte inclusiv în cazul în care românii se pregătesc să intre într-o moschee. Una dintre primele reguli de care trebuie să ţineţi cont este că ideal ar fi să vă descălcaţi la intrare. Dacă nu recurgeţi la un asemenea gest, gestul ar fi considerat un afront, respectiv o batjocură la adresa obiceiurilor şi credinţelor locale.

De asemenea, vorbim şi despre alte reguli generale precum intrarea în moschee într-o ţinută adecvată şi interzicerea la producerea de zgomote. Ideal ar fi să păstraţi liniştea. În plus, nu se permite intrarea în moschee cu hrană şi băutură, iar cuplurile nu au voie să se sărute sau să se ţină de mână.

Alte reguli pentru turiştii care vizitează Turcia

Pentru a avea un sejur cât mai plăcut în Turcia, specialiştii recomandă, printre altele, să strângeţi mână celor cu care interacţionaţi în mod oficial, dar să o faceţi în funcţie de vârstă, dacă este vorba despre mai multe persoane, de la cea mai bătrână persoană la cea mai tânără.

Pentru vizitele în Turcia se mai recomandă punctualitatea şi purtarea unor haine cât mai conservatoare. Nu în ultimul rând, se recomandă turiştilor să nu urce într-un taxi care nu are logo-ul de taxi, să nu se consume alcool, decât eventual în intimitate, şi să nu se folosească limba turcă dacă nu există siguranţa că este folosită în mod corect, corespunzător.

Reguli pentru turişti în Turcia în timpul Ramadanului

Una dintre cele mai complicate, dar şi frumoase perioade în care un turist poate vizita Turcia este perioada Ramadanului. Asta pentru că avem ocazia să vedem cât de mult se respectă regulile date şi cât de mare este devotamentul.

În luna Ramadanului este ideal ca turiştii să nu mănânce şi să nu bea în public. De asemenea, este ideal ca turiştii să nu ofere localnicilor mâncare şi băutură, atât timp cât ei postesc în timpul zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Reguli pentru turişti în Turcia. Ce trebuie să ştii dacă vizitezi Istanbulul sau litoralul acestei ţări