Antena Meniu Search
x

Video O uzină din România îşi va redeschide porţile pentru sute de angajaţi, după 15 ani. Investiţia unei companii din Dubai

Fabrica de tunuri din Reşiţa îşi va redeschide porţile, după o pauză de 15 ani. În următoarele şase luni, uzina va trece printr-un proces de retehnologizare şi va avea, în primă fază, nu mai mult de 100 de angajaţi. Oficialii cred că acest proiect va repune oraşul Reşiţa pe harta Europei la producţia de armament. 

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 08:50

Vezi și

Salvarea fabricii de armament de la Reşiţa a venit de la o companie care îşi are sediul central în Dubai. 

Flavius Nedelcea, secretar de stat Ministerul Economiei: Acest contract, în primă parte, va avea un număr de până la 75 de angajați. În următoarea perioadă se va ajunge la un număr de 200-300 de angajați, urmând ca la faza a treia să existe un număr mult mai mare de angajați.

Ce va produce fabrica

Întreaga activitate a fabricii va fi structurată pe orizontală, cu ajutorul unor componente ce urmează să fi aduse de pe piața din România.

Pe acelaşi subiect

Flavius Nedelcea, secretar de stat Ministerul Economiei: Nucleul Arsenal va rămâne neatins, deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare producţie ţeavă de tun sau tot ce va fi legat de acest obiectiv, de această armă. Pe lângă aceasta, vom produce şi obuze.

După relansarea activităţii, peste 400 de tone de oţel vor fi transformate în arme de război.

Ioan Dragomir, prefect: Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem probleme cu depozitarea produselor, produse care sunt de factură militară.

Fabrica va pune România pe un loc important pe harta Europei

Directorul uzinei este încrezător că fabrica va juca un rol important în producţia de armament la nivel european.

Ionuț Chisăliță, director S.C. Arsenal: O să vedeţi că, într-un termen foarte scurt, după ce vom asigura toată această infrastructură, vom începe să şi producem şi, repet, Reşiţa va redeveni unul dintre pilonii industriei militare din România şi, cred eu, chiar şi din Europa.

Compania a fost înfiinţată în anul 1972 şi a produs peste 60% din tunurile şi obuzele Armatei Române. În anul 2008, fabrica a primit ultima comandă, după care şi-a închis porţile. În prezent, fabrica are doar 32 de angajați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » O uzină din România îşi va redeschide porţile pentru sute de angajaţi, după 15 ani. Investiţia unei companii din Dubai