Tărâmul de poveste aflat în inima munţilor. Reacţia unui turist străin care a venit pentru a treia oară aici
Vremea de iarnă, cea care pune probleme pe şosele şi în oraşe, are însă farmec în Bucovina. Acolo, zăpada arată ca în poveşti, iar mâncarea delicioasă şi căldura gazdelor creează dependenţă. Aşa că turiştii care au călcat odată pe acolo se întorc de fiecare dată ba, mai mult, îşi aduc şi prietenii.
De Redactia Observator la 22.11.2024, 17:41În Masivul Rarău, la peste 1.600 de metri altitudine, tabloul de iarnă este complet. Zăpadă cât cuprinde, bucate pline de savoare şi gazde primitoare. Aceşti turişti din Iaşi şi-au convins şi prietenii din Chişinău să petreacă un weekend în Bucovina albă.
"Parcă am trecut un zid când veneam încoace dinspre Iași spre zona Sucevei parcă am intrat într-un basm brusc. O escapadă mică nu ne așteptam să fie atât de frumos", a spus un turist. "E a treia oară când venim în Bucovina. Venim pentru bucătărie, obiceiuri. O energie absolut fenomenală, deci o simțim", a adăugat un turist din Chişinău.
Energia bună vine şi din mâncarea la care bucovinenii sunt maeştri chiar şi-n post. "Majoritatea preparatelor noastre sunt din păstrăv. Avem un flux foarte mare de turiști, cu atât mai mult că ninge afară pasionații de sport și de drumeții nu se bucură doar de zăpadă ci vin și pentru o conectare cu natura", a explicat Georgeta Erhan, șef de sală.
Ninge ca-n povești în masivul Rarău
Ninge ca-n povești în masivul Rarău, copacii încărcați de zăpadă întregesc tabloul perfect de iarnă autentică. Masivul Rarău e plin de comori: de la peisaje care te lasă fără grai, la o mulţime de trasee turistice.
O noapte de cazare în Rarău pleacă de la 250 de lei şi poate ajunge până la 600 de lei, dacă vorbim de servicii spa sau all inclusive.