Brutăria din Sântimbru - un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase
În România, sunt locuri în care nu te uiţi la cât dai pe o pâine, pentru că gustul contează cel mai mult! Aşa este brutăria din Sântimbru, care a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase care se coace acolo.
De Redactia Observator la 10.06.2017, 00:58În România, sunt locuri în care nu te uiţi la cât dai pe o pâine, pentru că gustul contează cel mai mult! Aşa este brutăria din Sântimbru, care a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase care se coace acolo.
Bătută bine după ce este coaptă într-un cuptor ars, tradiţional, pita de Sântimbru este un produs care a ajuns cel puţin o dată pe masa românilor din toate colturile ţării. Şi dacă au gustat-o, au continuat să o caute pe rafturile magazinelor.
Gustul pitei de Sântimbru nu se compară cu nimic altceva. Şi asta pentru că cei care o produc nu se abat de la reţeta tradiţională, veche de peste un secol.
Dacă întrebi un copil din Sântimbru care este alimentul preferat, îţi va răspunde fără ezitare: pita. Mai ales că unii dintre ei au învăţat cum se face.
Brutăria din Sântimbru a devenit în ultima perioadă punct de atracţie turistică. O agenţie de turism a transformat-o în obiectiv turistic, după ce mai mulţi clienţi s-au arătat interesaţi de modul în care se face cea mai gustoasă pită. Şi nimeni nu pleacă de aici până nu o gustă.