Antena Meniu Search
x

Prinţ sau prinţesă pentru o noapte, într-o atmosferă de vis! Castelul Stirbey găzduieşte Muzeul Oraşului Sinaia #100 de zile de vară

Poate deveni realitate, pentru oricine ajunge la Castelul Ştirbey. Un loc plin de istorie, care oferă experienţe ce trebuie încercate măcare o dată în viaţă.

Vezi și

Poate deveni realitate, pentru oricine ajunge la Castelul Ştirbey. Un loc plin de istorie, care oferă experienţe ce trebuie încercate măcare o dată în viaţă.

În perioada 1874-1875, prințesa Alina Stirbei, fiica domnitorului Barbu Bibescu-Stirbey, construiește pe domeniul din Sinaia impunătoarea clădire în timpul căsătoriei cu generalul Ioan Emanuel Florescu.

Castelul Ştirbey stă sub semnatura arhitectului olandez Josef Jacob Schieffleers, care reuşeşte prin măiestrie să creeze un adevarat castel între ale cărui ziduri se păstrează şi astăzi secretele, trădările şi marile iubiri ale familiei marelui domnitor.

Castelul, cu o arhitectură specifică stilului romantic german, tipic stațiunilor montane, era înconjurat de un parc natural, iar fațada se oglindea într-un mic lac natural alimentat de un pârâu având pe ambele laturi drumuri de acces pentru trăsuri.

Domeniul Stirbei era la începutul secolului trecut unul dintre cele mai frumoase domenii din Sinaia.

Astăzi, Castelul Stirbey gazduieste Muzeul Orasului Sinaia, care este alcătuit din 13 săli tematice ce te invită să descoperi tainele oraşului. 

Muzeul marchează o premieră în istoria şi cultura staţiunii, fiind realiza, în mare parte, prin contribuţii ale localnicilor. El poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, iar în incinta Castelului funcționează și cafeneaua - Cafeneaua Culturală .Castelul Stirbey detine 14 locuri de cazare amenajate in stil Art-Deco cu o vedere superbă către Munţii Bucegi şi Munţii Baiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vara de 100 de zile » Prinţ sau prinţesă pentru o noapte, într-o atmosferă de vis! Castelul Stirbey găzduieşte Muzeul Oraşului Sinaia #100 de zile de vară