La festivalul apelor minerale de la Harghita Băi, la mare căutare a fost... mâncarea! #100 de zile de vară
La Festivalul apelor minerale de la Harghita Băi, mâncarea e vedetă! Preparate ca la mama acasă, cu produse crescute în curte, gulaşul, tocăniţa şi iahnia au topit de plăcere sute de localnici şi turişti. Cele zece echipe înscrise în concurs au încins ceaunele şi s-au întrecut în arome.
De Redactia Observator la 20.08.2017, 04:22La Festivalul apelor minerale de la Harghita Băi, mâncarea e vedetă! Preparate ca la mama acasă, cu produse crescute în curte, gulaşul, tocăniţa şi iahnia au topit de plăcere sute de localnici şi turişti. Cele zece echipe înscrise în concurs au încins ceaunele şi s-au întrecut în arome.
Bucătăresele de ocazie venite la festivalul din Harghita vor să impresioneze cel mai important juriu de la festival, şi anume pe spectatori.
Carnea nu a lipsit din nicio reţetă. Că leguma noastră preferată e carnea, spune o bucătăreasă. Pe lângă ea, mai aruncă în ceaun fasole, varză sau ardei. Imaginaţia e limita.
Noi am pregătit o tocăniţă pe care nimeni n-a mai făcut-o aşa. Noi am băgat de toate. Şi numai mâncare bună şi naturală, se destăinuie un bucătar.
Toate legumele sunt crescute de el. Acesta e secretul reţetei pe care nu vrea s-o dezvăluie...
Secretul nu-l spunem, că ăsta e... secret! O să vedeţi după ce luăm locul 1, după aia spunem, promite participantul
Am aflat însă misterul gustului perfect.
E un pic băgat apă minerală. Are un gust aparte, are un gust de-al nostru, de aici, mărturiseşte o femeie.
Toţi cei care au ajuns la Festivalul apelor minerale de la Harghita Băi au primit gratis farfuriile pline.