Încălzirea globală va distruge Pământul până în anul 2030. Specialiştii avertizează asupra fenomenelor meteo extreme
Încălzirea globală va distruge Pământul până în anul 2030, iar sute de milioane de oameni sunt în mare pericol din cauza fenomenelor meteo extreme care se vor intensifica în următorii ani şi vor provoca distrugeri uriaşe.
De Redactia Observator la 08.10.2018, 13:01Încălzirea globală va distruge Pământul până în anul 2030, iar sute de milioane de oameni sunt în mare pericol din cauza fenomenelor meteo extreme care se vor intensifica în următorii ani şi vor provoca distrugeri uriaşe.
Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), instituţia din cadrul Naţiunilor Unite care se ocupă de evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale datorită efectelor activității umane, a emis, ieri, un raport cu concluzii extrem de grave.
Raportul arată că temperatura Pământul va creşte cu aproximativ 1,5 grade Celsius până în anul 2030 dacă emisiile de dioxid de carbon vor avea acelaşi nivel ca în prezent.
Specialiştii au atras atenţia că acest lucru va transforma planeta aşa cum o cunoaştem şi că fenomenele meteo extreme vor fi din ce în ce mai dese.
- AVERTISMENTUL cercetătorilor: Căldura umedă provocată de modificările climatice ar putea face sudul Asiei "de...
- VESTE ŞOC despre încălzirea globală! Tot ceea ce se ştia despre acest fenomen e pus acum la îndoială
- AVERTISMENTUL experților! Acordul de la Paris nu are nicio șansă de reușită. ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ nu poate fi...
Inundaţii de proporţii, incendii de vegetaţie uriaşe, furtuni, tsunami-uri sau cutremure. Toate aceste fenomene meteo extreme vor deveni din ce în ce mai dese, iar acest lucru va duce la distrugerea Pământului.
Încălzirea globală, risc maxim pentru Pământ până în 2030
Potrivit raportul IPCC, Pământul este deja pe un trend ascendent în ceea ce priveşte încălzirea globală.
În prezent, temperatura globală a crescut cu aproximativ 1 grad Celsius, iar pentru ca acest lucru să fie stopat, guvernele lumii trebuie să adopte o strategie şi să depună eforturi uriaşe.
"Datele sunt îngrijorătoare din cauza riscurilor la care ne expunem dacă vom trece de pragul de 1,5 grade Celsius. Vom avea parte de valuri de căldură, nivelul mărilor va creşte semnificativ, iar în unele zone ale Pământului vor fi inundaţii extreme", a declarat Andrew King, cercetător la Universitatea din Melbourne, pentru CNN.
Emisiile de dioxid de carbon la nivel mondial trebuie să scadă cu 45% în perioada 2010-2030 şi trebuie să dispară complet până în anul 2050 pentru a menţine încălzirea globală la nivelul de 1,5 grade Celsius.
Reducerea emisiilor la acest nivel, o variantă tehnic imposibilă, ar necesita schimbări uriaşe la nivel mondial în ceea ce priveşte sistemul energetic, industrie, construcţii şi transporturi, mai arată raportul.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și