Antena Meniu Search
x

AVERTISMENTUL experților! Acordul de la Paris nu are nicio șansă de reușită. ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ nu poate fi oprită

O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a realizat un studiu privind șansele ca obiectivul stabilit de Acordul de la Paris, respectiv limitarea încălzirea globală cu 2°C, iar rezultatele sunt pesimiste.

O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a realizat un studiu privind șansele ca obiectivul stabilit de Acordul de la Paris, respectiv limitarea încălzirea globală cu 2°C, iar rezultatele sunt pesimiste.

Potrivit experților, există doar 5% şanse să se limiteze încălzirea globală cu 2°C - obiectivul stabilit de comunitatea internaţională în 2015. De asemenea, șansele atingerii obiectivului de 1,5°C - prevăzut în acord - sunt de doar 1%.

În cadrul studiului publicat în revista Nature Climate Change, echipa de cercetători a folosit proiecţii ale creşterii populaţiei cu scopul de a estima producerea viitoare a emisiilor de carbon din cauza utilizării energiilor fosile pe care le antrenează.

Pe acelaşi subiect

Pe baza acestor date, ”creşterea temperaturii este probabil de 2°C până la 4,9°C, cu o valoare medie de 3,2°C şi 5% şanse ca ea să fie mai mică de à 2°C", scriu cercetătorii.

Calculele lor nu au la bază cel mai rău scenariu - un consum de energie tot mai intens - ci integrează eforturi în vederea limitării utilizării energiilor fosile, precizează ei.

”Atingerea obiectivului unei încălziri mai mici de 1,5°C presupune ca intensitatea în carbon să scadă mai repede decât în trecutul recent”, relevă ei.

Prin Acordul de la Paris, comunitatea internaţională s-a angajat să limiteze creşterea temperaturii mondiale ”mult sub 2°C" şi ”să continue eforturile în vederea limitării creşterii la 1,5°C" faţă de nivelul de dinainte de Revoluţia Industrială, cu scopul de a evita consecinţe devastatoare ale modificărilor climatice - secete, creşteri ale nivelului oceanelor, furtuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » AVERTISMENTUL experților! Acordul de la Paris nu are nicio șansă de reușită. ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ nu poate fi oprită