Vremea 15 ianuarie 2023. Temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă
Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 15 ianuarie 2023.
De Redactia Observator la 14.01.2023, 15:31- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În regiunile extracarpatice, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros, apoi va deveni variabil, însă dimineața și noaptea local se va semnala ceață pe alocuri asociată cu burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil în prima parte a intervalului, dar se va înnora treptat seara și noaptea, când izolat în regiunile vestice și nord-vestice va ploua slab, iar în zona montană înaltă aferentă vor fi posibile ninsori. Pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare dimineața. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, precum și în vest, centru și est. Temperatura aerului va avea valori mai mari față de mediile multianuale, cu maxime ce se vor încadra între 1 și 10 grade și minime între -5 și 5 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.
Prognoza meteo București
Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, dar noaptea va deveni variabil și spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori mai mari față de normele perioadei, cu o maximă de 6...8 grade și minima de -2...0 grade.
Vremea la munte
Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, însă se va înnora treptat seara și noaptea, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi posibile precipitații mixte, iar la peste 1500 m, mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare îndeosebi la altitudini de peste 1700 m. Temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul acestei perioade.
Cum va fi vremea în Europa
Ca în cele câteva zile precedente, pe continent va predomina aspectul închis al vremii. Frumoasă va fi această numai în Albania și probabil în toată Serbia și Macedonia de Nord - aflate sub cer senin sau cu înnorări nesemnificative. Totodată, cer variabil sau cu înnorări trecătoare va fi deasupra unor regiuni relativ mici din nord-vestul Peninsulei Iberice, din centrul Franței și al Germaniei, din estul Regatului Unit, din sudul Suediei și din spațiul carpatic. Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în aproximativ jumătatea nord-vestică a Europei și vor avea mai ales formă de ninsoare și lapoviță - bine organizate, iar în unele locuri (mai probabil, la est și la sud de Marea Baltică și în apropierea Munților Alpi) lăsând înapoi cantități mari de apă sau strat de zăpadă consistent - și evidențiind ansambluri de fronturi atmosferice întinse din nordul Suediei peste Finlanda, nord-vestul Rusiei și țările baltice spre sud-vest până în Slovacia, Ungaria și nordul Italiei. Fenomene pluviale vor înainta și de pe ocean către Arhipelagul Britanic, însă regimul pluvial din țările vestice, în cele centrale și în cele iberice va fi reprezentat în principal de lapoviță și ploaie slabe și pe suprafețe restrânse. De asemenea, precipitații izolate sau sporadice vor fi și în sud-estul și în sudul Europei - deosebindu-se regiunile sudice ale Italiei și inclusiv I. Sicilia, unde este deja seceta evidentă. Vânt intens pe timp îndelungat va fi în aceleași regiuni menționate, aflate în calea precipitațiilor; probabil și pe ocean, între Islanda și Scoția, pe Marea Nordului, pe cea Baltică și în sud-vestul celei Mediterane. Vremea va fi mai rece decât cu o zi înainte, deși nu cu diferențe mari dar influențată de o masă de aer înaintând dinspre Groenlanda către Arhipelagul Britanic și mai departe spre continent.