Vremea 2 ianuarie 2023. Temperaturi de primăvară în multe zone din țară
Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 2 ianuarie 2023.
De Redactia Observator la 01.01.2023, 15:42Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vest, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Local în zonele joase de relief, dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va semnala nebulozitate joasă şi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, mai scăzute unde ceaţa va persista, iar cele minime între -2 şi 7 grade.
Vremea în București
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea de ceaţă sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla în general slab.
Vremea la munte
- Vremea 1 ianuarie 2023. Început de an cu vreme frumoasă și temperaturi maxime de 18 grade Celsius
- Val de căldură peste Europa. Temperaturi de 18 grade în România, la final de an. Așteptăm noi recorduri termice
- A fost cel mai cald Crăciun din istoria măsurătorilor, în Capitală. Și de Revelion vom avea parte de...
Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la altitudini mari, cu precădere în Carpaţii Orientali.
Cum va fi vremea în Europa
Va predomină aspectul închis al vremii, singură zona din continent unde vremea se prefigurează frumoasă pe timp îndelungat fiind cea sud-estică - Grecia, Bulgaria și parțial România, aflate sub cer mai mult sau pe de-a-ntregul senin. Plăcut în această privința, în condițiile cerulu variabil și chiar senin va fi în nord-vestul Peninsulei Iberice (nord-vestul Spaniei și posibil nordul Portugaliei) și în estul celei Scandinavice (mare parte din Finlanda).
Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în aproximativ jumătatea nord-vestică a Europei și vor avea mai ales formă de lapoviță și ninsoare, iar în unele locuri se vor acumula cantități mari de apă sau se va depune strat consistent de zăpadă - anume, pe Marea Baltică și împrejurul acesteia în imediată să apropiere, local - în Germania, în Țările De Jos și în jumătatea estică a Franței, pe suprafețe mai mici - în țările baltice, Polonia și Spania, pe când izolat sau sporadic și mai slabe vor fi fenomenele pluviale din Arhipelagul Britanic; iar ploaie, lapoviță și ocazional ninsoare - de asemenea, slabe - vor fi tot izolat în apropierea Munților Alpi și în restul țărilor central-estice.
Pe timpul nopții și dimineață devreme, pe relieful jos se va formă ceață. Dintre diferențele de ordin termic față de ziua precedentă se vor remarcă încălzirea ușoară din sud-estul balcano-elen, răcirea din Rusia dincoace de Munții Ural și cea de amplitudine mai mică din regiunile nord-vestice și vestice ale continentului.