Antena LIVE

Curs valutar

Vremea 23 ianuarie - 5 februarie 2023. ANM anunță ninsori, lapoviță și viscol în mai multe zone din țară, spre finalul săptămânii. Iarna vine la final de ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 23 ianuarie - 5 februarie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că temperaturile revin la valorile normale pentru această perioadă.

De la 23.01.2023, 13:26
WhatsApp
Observator

ANM a emis luni, 23 ianuarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Regimul termic va cuprinde temperaturi de la -2 grade în nordul Moldovei până spre 4...5 grade in sud, sud-est. Minimele nopțillor vor fi de la -8...-6 grade în depresiuni pâna la 0 grade pe litoral, posibil local mai scazute după data de 29 ianuarie. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, vor fi precipitații slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Spre finalul acestei săptămâni, vremea va fi în general închisã în majoritatea zonelor din țară. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a țãrii, local însemnate cantitativ. În sud și în sud-est, acestea vor fi mixte, iar în rest vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în sudul și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 si 6 grade, iar cele minime între -5 si 2 grade, cu valori mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât si noaptea.

Vremea în Banat

Pe acelaşi subiect

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile (maxime de 6...9 grade și minime de 0...5 grade, în medie regională) se va ajunge spre finalul lunii ianuarie la valori în jurul celor normale perioadei din an, respectiv 1...3 grade ziua și -4...-2 grade noaptea. După data de 31 ianuarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitații temporare în multe zile din interval, determinând un regim pluviometric ușor excendentar în sudul regiunii și apropiat de normal în rest. La început vor fi mai ales ploi și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, cu precădere în perioada 27 ianuarie - 1 februarie.

Prognoza meteo în Crișana

Vremea va fi în răcire accentuată, astfel că de la valori peste cele specifice perioadei în primele zile (7...12 grade ziua și 1...6 grade noaptea) spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0...3 grade și minime de -5...-2 grade, mediat regional. Ulterior, după 1 februarie, sunt estimate valori diurne de temperatură în creștere ușoară. Probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, va crește după data de 28 ianuarie, astfel că în ansablu regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână și apropiat de normal în cea de-a doua. În primele zile ale intervalului de referință doar pe spații mici și trecător vor fi precipitații slabe, mixte (burniță, ploaie, lapoviță).

Vremea în Transilvania

La începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5...10 grade ziua și -5...0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privința temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 și 3 grade; mediat regional, minimele nopțillor vor fi de -7...-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește.

Prognoza meteo în Maramureș

La începutul intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu valori diurne de 5...10 grade și nocturne de -2...3 grade, în medie. Ulterior, după data de 26 ianuarie, vremea va fi în răcire, urmând a se înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime de 0...4 grade și minime de -6...-3 grade, temporar chiar mai coborâte. În prima săptămână, va fi deficit pluviometric semnificativ, însă după data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitații temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.

Vremea în Moldova

Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privința valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1...3 grade, iar în timpul nopților de -6...-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo în Dobrobea

Vremea se va răci accentuat încă din prima zi din interval, astfel că valorile temperaturii aerului, deși cu oscilații de la o zi la alta, se vor situa în general în jurul celor normale. Astfel, maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne între -4 și 0 grade (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor diurne. La începutul perioadei, pe spații mici vor fi precipitații slabe, mai ales burniță, ce vor favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare) pe arii extinse și moderate cantitativ va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Vremea în Muntenia

Răcirea accentuată a vremii se va resimți încă de la începutul intervalului și cu precădere la valorile diurne care din data de 24 ianuarie vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1...4 grade, mediat regional; minimele nocturne vor fi de -4...-1 grade, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie-1 februarie. După data de 2 februarie este estimată o creștere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici și trecător urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Prognoza meteo în Oltenia

Vremea se va răci accentuat din data de 24 ianuarie, astfel că valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale. Astfel, maximele diurne se vor situa în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne în medie între -3 și -1 grad (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor diurne. La începutul intervalului, local vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente (predominant sub formă de ninsoare) va fi ridicată în perioada 27-28 ianuarie. Astfel, în ansamblu, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, chiar ușor excedentar în vestul regiunii.

Vremea la munte

Vremea va fi în răcire semnficativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de -5...0 grade și minime nocturne de -9...-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geoasă. O ușoară creștere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

vremea prognoza meteo anm prognoza doua saptamani meteo februarie
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024