Antena Meniu Search
x

Video Vreme "cu de toate" în minivacanţa de 24 ianuarie. O masă de aer rece va cuprinde întreaga ţară, avertizează meteorologii

Vremea cu de toate în această minivacanţă. În sud, soarele a invitat la plimbări, în Oltenia şi Transilvania au fost ploi şi inundaţii, iar la munte am avut viscol. O vreme atipică, recunosc meteorologii, după o săptămână bizară, care a intrat în istoria meteo.

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 19:48

Vezi și

La Rânca a nins abundent. Şoferii au fost nevoiţi să oprească pe dreapta din cauza viscolului, iar drumarii au dus în zonă toate utilajele de deszăpezire disponibile. Şi în Bucegi a fost viscol şi a nins abundent. Rafale de 100 de kilometri pe oră au ridicat perdele de zăpadă prin care abia puteai să vezi.

Ninsori puternice au ajuns şi în Maramureş, pe DN18, în Pasul Prislop, care leagă Transilvania de Moldova. Drumarii au folosit peste 130 de tone de material antiderapant pentru a curăţa şoseaua. Utilajele de la deszăpezire au mers continuu şi în staţiunea Obârşia Lotrului, din Vâlcea. Drumarii avertizează şoferii care vor să ajungă în zona montantă că nu pot să urce fără lanţuri antiderapante.

O masă de aer rece se instalează în ţară

Tot în Vâlcea, ploile au adus inundaţii în zonele joase, unde s-au adunat 70 de litri de apă pe metru pătrat. La Călimăneşti, canalizarea nu a mai făcut faţă şi DN7 de pe Valea Oltului a fost inundat. Circulaţia a fost blocată şi a fost nevoie să vină pompierii cu pompe ca să adune apa de pe şosea. A fost nevoie de acelaşi tip de intervenţie şi în Alba, unde ploile torenţiale au adus 50 de litri de apă pe metru pătrat şi au inundat mai multe gospodării.

Departe de vremea dezlănţuită, locuitorii din Bucureşti au avut parte de timp neobişnuit de frumos pentru luna ianuarie. Soarele i-a scos din casă şi i-a tentat cu o plimbare sau o cafea la terasă. "E foarte bine, foarte frumos. Ne bucurăm de vremea frumoasă, cât o mai ţine vom vedea", a spus un locuitor al Capitalei.

"Se instalează o masă de aer mai rece în zona ţării noastre. Ne aşteptăm la temperaturi maxime cuprinse în general între 0 şi 10 grade, valori apropiate de normele perioadei. Săptămâna care se încheie a adus un record istoric: cea mai caldă lună ianuarie, cu temperaturi de peste 22 de grade Celsius", a spus reprezentanta ANM, Oana Pădurar​u.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Vreme "cu de toate" în minivacanţa de 24 ianuarie. O masă de aer rece va cuprinde întreaga ţară, avertizează meteorologii