Antena Meniu Search
x

Vremea 23 ianuarie - 20 februarie 2023. Vine frigul în România, temperaturile scad în aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 23 ianuarie - 20 februarie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea se răcește în toată țara. Săptămâna viitoare, temperaturile scad accentuat comparativ cu zilele trecute, revenim la regimul termic normal pentru această perioadă. La munte vor predomina ninsorile și viscolul.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 09:38

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 23 ianuarie - 20 februarie 2023. Vine frigul în România, temperaturile scad în aproape toată țara - Observator

ANM a emis vineri, 20 ianuarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"Deşi valorile termice vor fi în scãdere în majoritatea zonelor din țară, pentru jumãtatea de sud-est, vremea va fi în continuare ușor mai caldă decât normalul perioadei din calendar. Temperaturile maxime se vor încadra între - 2...0 în regiunile din nordul țării şi 4...6 grade în zona deluroasã din vest; cu o posibilă răcire spre finalul săptămânii viitoare. Valorile minimele termice vor fi cuprinse în general între -5 şi 2 grade, cu cele mai scăzute temperaturi în depresiunile din estul Transilvaniei și în zonele montane. Precipitaţiile vor fi prezente în mare parte din țară. În regiunile sud-vestice vor fi mai însemnate cantitativ, ninsori la munte, lapoviță şi predominant ploi în zonele joase. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în Banat, Oltenia şi la munte, cu precãdere în masivele sud-vestice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 23 - 30 ianuarie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Pe acelaşi subiect

Vremea 30 ianuarie - 6 februarie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 6 - 13 februarie 2023 

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 13 - 20 februarie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 23 ianuarie - 20 februarie 2023. Vine frigul în România, temperaturile scad în aproape toată țara