Vremea 29 ianuarie 2023. Scăpăm de viscol și ninsori, însă temperaturile rămân scăzute
Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 27 ianuarie 2023.
De Redactia Observator la 28.01.2023, 15:36Vremea se va amelioara sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Nebulozitatea va fi mai persistentã în sudul, sud-estul şi parţial în centrul ţãrii unde pe alocuri se vor semnala precipitaţii slabe (ninsori, lapoviţã şi trecãtor burniţã). În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros şi numai izolat vor mai fi posibile precipitaţii. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificãri pe parcursul zilei în estul ţãrii şi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde zãpada va fi spulberatã, iar vizibilitatea redusã. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 3 grade, cu valori mai ridicate în Oltenia pânã spre 5...6 grade, iar cele minime se vor situa între -12 şi -2 grade. Izolat va fi ceaţã.
Prognoza meteo București
Vremea va fi predominant închisã. Trecãtor va mai ninge slab, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 1...2 grade, iar cea minimã va fi de -3...-2 grade. Presiunea atmosferică va crește foarte puțin, astfel valoarea-i aflându-se in apropierea celei normale.
Vremea la munte
Cerul va avea înnorãri şi local va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde zãpada va fi spulberatã, iar vizibilitatea redusã. Valorile termice nu vor varia semnificativ faţã de ziua precedentã.
Cum va fi vremea în Europa
În partea sud-vestică a continentului și în general în regiunile respective adiacente la Marea Mediterana, aspectul vremii va fi în general frumos în condițiile cerului mai mult senin din țările iberice, din sudul Franței și din nord-vestul Italiei. În restul Europei va predomina vremea închisă. Astfel, majoritatea fenomenelor pluviale - majoritatea, sub formă de ninsoare și lapoviță - se vor semnala în zonele nord-vestice și sud-estice, remarcându-se precipitațiile abundente (cantități mari de apă și strat de zăpadă consistent) din vestul Norvegiei și probabil din Scoția și din sudul Greciei. Precipitații slabe (ninsoare și lapoviță) vor fi pe arii restrânse și în țările estice, central-estice și centrale, la fel în Rusia (numai ninsori) iar izolat - în cele vestice, în restul Arhipelagului Britanic și în celelalte țări dimprejurul Marii Adriatice. Vânt puternic va fi între Norvegia, Scoția și Islanda, cu intensificări susținute va sufla pe Marea Nordului și pe ocean la vest de Portugalia și probabil pe marile Neagră și Egee, în vestul și în sudul celei Mediterane și în sudul Ucrainiei. Diferențele de ordin termic față de ziua precedentă se prefigurează a fi minore (încălzire modestă dinspre vestul oceanic), pe când masa de aer rece din partea estică și central-estică a continentului se va manifestă că atare în continuare.