Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare viscol din ultimii 5 ani a paralizat ţara. Intervenții pe bandă rulantă ale militarilor, pentru a salva oamenii blocaţi pe şosele

Cel mai mare viscol din ultimii 5 ani a paralizat ţara. Jandarmii şi militarii duc misiuni contracronometru pentru a salva oamenii blocaţi în nămeţi pe şosele. Ca să evite astfel de situaţii autorităţile au închis mai multe drumuri. În Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi şi Tulcea, utilajele de dezăpezire înceracă să croiască drum maşinilor prin troiene. Doar că în unele zone stratul de zăpadă a ajuns deja la aproape de jumate de metru. 

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 15:04

Vezi și

Prima ninsoare a făcut prăpăd în ţară. A nins abundent, iar utilajele de deszăpezire nu au făcut faţă peste tot. În prezent, 10 drumuri naţionale sunt închise din cauza condiţiilor meteo, iar pe alte zeci de şosele a fost restricţionată circulaţia camioanelor. 

În Vrancea şi Buzău, în unele zone troienele ajung până la aproape jumate de metru. Sute de şoferi au rămas blocaţi pe şosele. Pe DN85, drumul care leagă Râmnicul Sărat de Buzău, 70 de jandarmi au intervenit cu lopeţiile pentru a -i salva pe oameni.

Şi pe E85, între localităţile Poșta Cîlnlău și Râmnicu Sărat, au fost aduşi militari şi pompieri pentru a încerca să scoată maşinile blocate în nămeţi.

În judeţul Braşov, ca la fiecare ninsoare mai putenircă, ciruclaţia feroviată a fost dată peste cap.

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: Magistrala feroviară 300 a fost complet blocată în această dimineaţă între staţiile Predeal şi Timişul de Sus, din cauza unui copac care a căzut pe liniile de contact. În plus, locomotiva unei garnituri de călători s-a defectat exact pe acest tronson.

Pompierii au intervenit în mai multe județe din țară

Tot din cauza copacilor căzuţi se circulă greu şi pe Trasfăgărăşan. Dezastru este şi în Glaţi. Pompierii au intervenit cu şenilate şi mai multe utilaje de dezăpezire pentru a ajuta două gravide blocate în nămeţi. Iar un tânăr s-a aventurat pe un drum lăuntric şi a rămas cu maşina blocată în câmp timp de 7 ore, până când oamenii de la primărie au reuşit să-l scoată. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Să ajungi dintr o localitate în alta este aproape imposibil. Peste tot sunt maşini derapate sau tiruri blocate pe şosea, cum este cel de aici, pe care acel utilaj încearcă să îl scoată, şi asta se întâmplă chiar la ieşirea din Galaţi. 

În Vrancea, din cauza troienelor prea mari, prefectul cere stare de alertă. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi în localitatea Tătăranu. Iar în localitatea Milcovul, o ambulanţă a rămas blocată după ce un TIR a derapat şi s-a pus curmezişul. Pacientul care avea nevoie să ajungă la spital a fost dus pe targă câteva sute d emetri pentru a fi preluat de o altă ambulanţă

De o intervenţie promptă avea nevoie şi un copil de doar doi ani care şi-a rupt o mână, în comuna Suraia. O şenilată a preluat victima abia după o oră, din cauza unui drum blocat de nămeţi. Tot în judeţul Vrancea, mai multe şosele sunt închise. De asemenea, sensul spre Bucureşti a fost complet restricţionat pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

Până mâne dimineaţă, judeţele Buzău şi Vrancea, precum şi zona înaltă a Munteniei sunt sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Jumătate de ţară este sub cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cel mai mare viscol din ultimii 5 ani a paralizat ţara. Intervenții pe bandă rulantă ale militarilor, pentru a salva oamenii blocaţi pe şosele