Antena LIVE

Vremea 30 mai - 12 iunie 2022. Meteorologii anunță primul val de caniculă în România, cu temperaturi de 35 de grade la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 30 mai - 12 iunie 2022. Specialiștii anunță primul val de caniculă în România, cu temperaturi de 35 de grade Celsius la umbră.

De la 30.05.2022, 12:37
Vremea 30 mai - 12 iunie 2022. Meteorologii anunță primul val de caniculă în România, cu temperaturi de 35 de grade la umbră Observator

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii anunță că, începând de miercuri, vremea se încălzește în majoritatea zonelor din ţară.

"Din 1 iunie, vremea se va încălzi semnificativ în majoritatea zonelor din ţară. Cel mai cald va fi spre finalul acestei săptămâni în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi în sudul Moldovei. La umbră, termometrele vor indica valori care vor atinge şi depăşi uşor pragul de caniculă. Astfel, temperaturile se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi mai accentuat în zonele de câmpie. În după-amiezile primelor zile, izolat vor mai fi averse slabe, dar după data de 6 iunie vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se va manifesta prin averse, vijelii, grindină şi fenomene electrice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Pe acelaşi subiect

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 24...27 grade ziua şi 11...14 grade noaptea. Din 1 iunie, temperaturile vor creşte semnificativ, astfel că vremea va deveni călduroasă la sfârşitul săptămânii, cu maxime termice de 32...33 de grade şi minime de 15...21 de grade, în medie regională, determinând disconfort termic ridicat în zonele de câmpie. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va mai pondera, dar va caracteriza o vreme caldă în majoritatea zilelor (medii ale valorilor diurne de 26...29 de grade). În prima săptămână, în orele după-amiezilor, pe spaţii mici vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Din data de 6 iunie, sunt estimate ploi locale, posibil mai însemnate cantitativ.

Prognoza meteo în Crișana

În primele zile ale intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an (respectiv temperaturi maxime de 23...26 de grade şi minime de 11...15 grade). Din 1 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că la finalul săptămânii va deveni călduroasă, cu valori diurne, în medie, de 30...33 de grade şi nocturne de 14...18 grade, cu disconfort termic relativ ridicat în zona de câmpie. Scăderea de temperatură estimată din data 6 iunie va determina revenirea la un regim mai apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 24...28 de grade, dar cu oscilaţii de la o zi la alta, fiind de aşteptat şi zile uşor mai răcoroase. În după-amiezile primei săptămâni, pe arii restrânse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ulterior ploile vor fi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ.

Vremea în Transilvania

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, în medie cu maxime termice de 24...27 de grade şi minime de 9...14 grade, iar în perioada 2-6 iunie va deveni local călduroasă, astfel că la amiază vor fi 28...31 de grade, mediat regional. Pentru intervalul 7-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, în general apropiat de normele climatologice ale primei decade a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, izolat fiind posibile şi averse torenţiale. Din data de 6 iunie, sunt estimate ploi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ.

Prognoza meteo Maramureș

În majoritatea zilelor, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic (respectiv temperaturi maxime de 23...26 de grade şi minime de 11...13 grade), iar perioada 2-6 iunie va fi caracterizată de o vreme deosebit de caldă, local călduroasă în vestul regiunii, cu valori diurne în medie de 28...32 de grade. În intervalul 7-10 iunie regimul termic va fi mai ponderat, apropiindu-se de cel caracteristic primei decade a lunii iunie. Până în data de 5 iunie, în orele după-amiezilor, pe spaţii mici vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ulterior crescând probabilitatea pentru ploi frecvente şi local însemnate cantitativ.

Vremea în Moldova

Temperatura aerului va fi în creştere treptată, dar semnificativă, de la valori apropiate sau uşor peste cele normale în primele zile (în medie cu maxime de 23...26 de grade şi minime de 12...15 grade) la valori ce vor caracteriza o vreme călduroasă între 2 şi 6 iunie, când la amiază, în medie regională, vor fi 30...34 de grade. Ulterior, vremea se va mai răcori şi se vor înregistra temperaturi în jurul celor obişnuite pentru prima decadă a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, local vor fi averse ce pot avea izolat caracter torenţial, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat după data de 6 iunie când fenomenele asociate acesteia vor fi frecvente şi sunt estimate cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza meteo Dobrogea

Valorile temperaturii aerului vor fi mai ridicate decât mediile multianuale, iar în perioada 2-7 iunie vremea va deveni deosebit de caldă, călduroasă în partea continentală, cu maxime de 31...34 de grade (pe litoral se vor înregistra 25...28 de grade) şi minime de 16...20 de grade. În intervalul 8-10 iunie regimul termic va fi mai ponderat şi se va apropia de normalul primei decade a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi averse ce pot avea izolat caracter torenţial, dar după data de 7 iunie vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice pot fi mai frecvente şi ploile local mai însemnate cantitativ.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, iar în perioada 2-6 iunie va deveni călduroasă, cu maxime ale temperaturii aerului în medie de 30...34 de grade, în special în zonele de câmpie şi minime de 15...19 grade. Pentru perioada 7-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori ce vor fi în general apropiate de cele specifice primei decade a lunii iunie (la amiază 25...28 de grade, mediat regional). În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi averse, posibil izolat cu caracter torenţial, dar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată după data de 6 iunie când se estimează că vor fi perioade în care fenomenele asociate acesteia se vor semnala pe spaţii mai extinse, fiind posibile local ploi mai însemnate cantitativ.

Prognoza meteo Oltenia

Vremea caldă (valori diurne de 26...30 de grade) va caracteriza cea mai mare parte a intervalului, iar în perioada 2-5 iunie va deveni călduroasă, cu maxime ale temperaturii aerului în medie de 31...34 de grade, cu precădere la câmpie şi minime de 15...19 grade. Pentru intervalul 6-9 iunie se estimează un regim termic mai ponderat, cu valori ce vor fi în general apropiate de cele specifice primei decade a lunii iunie (la amiază 26...28 de grade, mediat regional). În după-amiezile primelor zile, izolat vor fi averse în general slabe, dar după data de 6 iunie vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se estimează că fenomenele asociate acesteia se vor semnala pe spaţii mai extinse (pe alocuri fiind posibile şi cantităţi de apă mai însemnate).

Vremea la munte

Vremea va fi caldă în majoritatea zilelor din interval, chiar deosebit de caldă între 2 şi 6 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 20...25 de grade şi minime e 8...14 grade, cu valori mai coborâte, atât ziua, cât şi noaptea, la altitudini mari. În intervalul 8-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, ce se va apropia de cel normal pentru prima decadă a lunii iunie. În prima săptămână, în orele după-amiezilor, se vor semnala averse, pe arii mai extinse şi izolat cu caracter torenţial în data de 31 mai. Probablitatea pentru ploi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ va fi ridicată şi în perioada 6-9 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

vremea prognoza meteo anm prognoza doua saptamani meteo
Întrebarea zilei
Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Emailul pe care trebuie să îl ștergi neapărat dacă l-ai primit. Utilizatorii...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
Ce BILEȚEL a lăsat un maturător din Vaslui, în parbrizul mașinii, unui șofer...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Ce mâncăm după Paște. De ce să ne ferim de ciorbă, preferata românilor
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Eliminare dureroasă pentru echipa galbenă! Chef Sautner a pierdut un concurent...
A1
Publicat 07.05.2024
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce...
CaTine
Publicat 07.05.2024
Când poți spăla haine după Sărbătorile Pascale. În Săptămâna Luminată...
spynews.ro
Publicat 07.05.2024
„A venit iepurașul!” » Arpad Paszkany, cadou de peste 100.000 de euro pentru...
GSP
Publicat 05.05.2024
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă...
Click.ro
Publicat 07.05.2024
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Useit
Publicat 07.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redacţia.ro
Publicat 07.05.2024
Luxul din „palatul de 1 miliard de euro al lui Putin”, filmare cu camera...
libertatea.ro
Publicat 07.05.2024
Tyla a purtat o rochie din nisip adevărat pe covorul roșu de la Met Gala 2024....
ZU
Publicat 07.05.2024
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Hello taste
Publicat 07.05.2024
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Deparinti
Publicat 07.05.2024
Paradox sau normalitate: De ce a ajuns motorina să fie mai ieftină ca benzina....
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa...
Medicool
Publicat 07.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024