Antena Meniu Search
x

Vremea 30 mai - 27 iunie 2022. De miercuri, o masă de aer tropical avansează spre România. Vara se instalează la 1 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 30 mai - 27 iunie 2022. Specialiștii spun vara se instalează la 1 iunie. Cel mai cald va fi în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, unde valorile vor depăși 32 grade la umbră. Nu scăpăm de ploi, vijelii și grindină, mai ales la munte și în zonele deluroase.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 11:56

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 30 mai - 27 iunie 2022. Prognoza meteo în prima lună de vară - Observator

ANM a emis, vineri, 27 mai, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Vara se instalează la 1 iunie 

"De miercuri, 1 iunie, o masă de aer tropical va avansa spre teritoriul țării noastre. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste regiuni meteorologii se așteaptă la temperaturi de peste 32 de grade Celsius la umbră, astfel că este posibil aă avem parte și de disconfort termic, cu valori resimțite care să treacă de 35 grade. În regiunile montane și de deal vor fi și intervale cu instabilitate atmosferică: averse, vijelii și fenomene electrice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 30 mai - 6 iunie 2022

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea 6 - 13 iunie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 13 - 20 iunie 2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Vremea 20 - 27 iunie 2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 30 mai - 27 iunie 2022. De miercuri, o masă de aer tropical avansează spre România. Vara se instalează la 1 iunie