Ninsori la începutul lui aprilie. La Rânca s-a depus deja stratul de zăpadă, iar sezonul de schi a fost prelungit
Primavara este doar în calendar. În stațiunea montană Rânca ninge ca-n toiul iernii înca de noaptea trecută, iar stratul de zăpadă este destul de consistent pentru a doua lună de primăvară. Drumarii au intervenit și ei înca de la primele ore ale dimineții cu utilaje și cu material antiderapant pentru a deszăpezi drumul care duce spre stațiunea montană.
De Diana Udrescu la 02.04.2022, 15:46Ninge, în stațiunea Rânca, iar drumarii intervin pentru deszăpezire. Reprezentanții Direcției de Drumuri Craiova, care administrează drumurile din zonă, atrag atenția conducătorilor auto, să reducă viteza și să aibă mașinile echipate corespunzător. De asemenea, în zonele joase, unde se înregistrează ploi, echipele DRDP Craiova monitorizează și acționează, unde este cazul, pentru asigurarea scurgerii apelor de pe partea carosabilă.
Sezonul de schi se prelungește până la Paște
Administratorii pârtiei din Rânca au anunțat că sezonul de schi se prelungește până la Paște, iar turiștii sunt așteptați să se bucure de cel puțin încă o lună de zăpadă la munte. Temperaturile înregistrate în această perioadă în zona montană nu au depășit minus un grad, ceea ce înseamnă că s-a aşternut un strat consistent de zăpadă.
Ninsori au mai fost și în zona de munte din Caraș Severin. Administrația Națională de Meteorologie a mai emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ valabil de duminică până luni în Carpații Occidentali și Orientali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț.
Precipitaţii mixte în jumătatea nordică a țării
În jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.
În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.
Cum va fi vremea în Capitală
Prognoza specială pentru Bucureşti emisă sâmbătă de Administația Națională de Meteorologie arată că, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice, deși în scădere ușoară față de ziua anterioară, vor continua să se situeze peste cele normale perioadei. Temporar înnorările se vor accentua îndeosebi spre seară și la începutul nopții când vor fi averse și descărcări electrice.
Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade. În intervalui duminică ora 9.00 - luni ora 3.00, răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări pe parcursul zilei cu viteze la rafală de peste 55...65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar noaptea temperatura aerului va scădea spre 3 grade.