Antena Meniu Search
x

Video Angajări și măriri de salarii la stat de la 1 ianuarie. Cine va primi majorări de 50%

Liber la angajări la stat de la 1 ianuarie! Anul Nou vine și cu sporuri la salarii pentru cei care se ocupă de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 19.12.2022, 19:50

Vezi și

Guvernul a decis în luna iunie suspendarea ocupării locurilor de muncă la stat prin concurs sau examen. Iată că de la inceputul anului viitor se vor putea relua concursurile la toate instituţiile statului. O decizie de suspendare a concursurilor ar putea fi luată în a doua parte a anului viitor, doar dacă economia are o evoluţie slabă şi apare o presiune pe veniturile statului.

ANAF vrea să scoată la concurs anul următor toate cele 1.490 de posturi vacante. Concursurile de recrutare ar putea începe chiar din primul trimestru. Cel mai mare deficit de personal este în teritoriu. Ultimele date arată că, în sistemul public, numărul de angajati este de 1,26 milioane. Pe lângă libertatea de a face angăjari, bugetarii vor primi de la începutul anului viitor şi sporuri la salariu intre 25% şi 50% daca lucrează la implementarea PNRR.

Angajaţii din mediul privat ar putea primi şi ei măriri

Banii vor fi primiţi in funcţie de evaluarea activităţii şi performanţele individuale. Dacă angajatul obţine calificativul "foarte bine", majorarea salariului va fi de 50%, dacă primeşte "bine", va avea cu 25% mai mulţi bani, iar dacă obţine "satisfăcător" sau "nesatisfăcător", nu se aplică majorarea.

Şi angajaţii din mediul privat ar putea primi mai mulţi bani de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor dintre sindicate, patronate si reprezentanţi ai guvernului, s-a decis că angajatorii vor putea oferi voluntar cel puţin 450 de lei pentru salariile intre 3.000 şi 5.000 de lei brut. În acest caz, din cei 450 de lei, 200 de lei vor fi scutiţi de taxe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Angajări și măriri de salarii la stat de la 1 ianuarie. Cine va primi majorări de 50%