Antena Meniu Search
x
Observator » Podcast » Ce învăţăm azi

Ce învăţăm azi

Ce învăţăm azi Ce învăţăm azi

Stres, examene, teme, meditaţii, joacă, familie. Şi de la capăt. În fiecare zi. Pentru toţi elevii şi părinţii din România. “Ce învăţăm azi" vine cu idei şi sfaturi despre cum să-i facem pe adulți să înțeleagă nevoile elevilor de azi. Pentru că educația nu se oprește niciodată.

Rețete de dulciuri pentru Crăciun și Revelion și secretul pentru ca prăjitura Doboș să iasă delicioasă

Invitată la Podcasturile Observator cu Mădălina Iacob, Florența Mihăilă, mamă și cofetar, a vorbit despre preparatele dulci preferate de sărbători de cei mici, despre modul în care se poate găti sănătos acasă, dar și despre cum trebuie învățați copiii să consume zahăr în cantități ponderate.

20:52 Rețete de dulciuri pentru Crăciun și Revelion și secretul pentru ca prăjitura Doboș să iasă delicioasă

Fostul şef al CNA: Online-ul n-a fost reglementat deloc, de acum încolo nu va mai fi aşa

Invitat la Podcasturile Observator, cu Mădălina Iacob, scriitorul și fostul președinte al CNA, Răsvan Popescu, a discutat despre piața de carte din România, de ce nu citesc românii și despre lansarea noului său volum, "În Torent". De asemenea, Răsvan Popescu a vorbit şi despre fenomenul fake news.

29:42 Fostul şef al CNA: Online-ul n-a fost reglementat deloc, de acum încolo nu va mai fi aşa

Fizioterapeut: Trag un semnal de alarmă, nu vă mai scutiţi copiii de la educaţia fizică

Educația celor mici și celor mari. Alexandru Ilie, fizioterapeut, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre modul în care le este afectată sănătatea elevilor din cauza ghiozdanelor pe care le cară în fiecare zi în spate și cum trebuie alese pentru a-i proteja.

25:54 Fizioterapeut: Trag un semnal de alarmă, nu vă mai scutiţi copiii de la educaţia fizică

De ce au devenit românii interesaţi de parenting. Urania Cremene: Cei mai mulţi dintre noi avem traume şi nu vrem să le dăm mai departe

Educația celor mici și celor mari. Urania Cremene, mamă și autoarea programului All About Parenting, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre parenting, educația corectă a copiilor, cum trebuie să trateze părinții anumite situații, dar şi cum să înțeleagă aceștia comportamentul copiilor.

33:19 De ce au devenit românii interesaţi de parenting. Urania Cremene: Cei mai mulţi dintre noi avem traume şi nu vrem să le dăm mai departe

Cele 4 puncte-cheie la care trebuie să fie atenţi adolescenţii atunci când îşi aleg cariera în viaţă

Educația celor mici. Paul Olteanu, fondatorul unuia dintre cele mai apreciate podcasturi din România, coach, trainer, specialist în neuroștiință, fondatorul Mind Architect, a vorbit la Podcastul Observator cu Mădălina Iacob despre dezvoltarea adolescenților.

30:05 Cele 4 puncte-cheie la care trebuie să fie atenţi adolescenţii atunci când îşi aleg cariera în viaţă

Diferențele dintre învățământul privat și cel de stat şi de ce le lipsesc atât de multe copiilor în şcoli şi grădiniţe:

PODCASTURILE OBSERVATOR. Educația celor mici. Marina Manea, fost secretar în Ministerul Educației, actualmente director de grădiniță, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre adaptarea copiilor la grădiniță, dar și despre costurile care sunt impuse într-un sistem de învățământ ce ar trebui să fie gratuit.

28:20 Diferențele dintre învățământul privat și cel de stat şi de ce le lipsesc atât de multe copiilor în şcoli şi grădiniţe:

Invăţătoarea Claudia Chiru, despre importanţa primei zile de şcoală pentru elevi, părinţi şi profesori

Claudia Chiru, învățătoarea care încearcă să iasă din "linie" mereu și să găsească modalități cât mai moderne de educare a generațiilor care îi trec prin mână, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre importanța primei zile de școală și impactul acesteia asupra copilului, relația dintre cadrele didactice și elevi și comunicarea dintre Minister cu cadrele didactice.

32:09 Invăţătoarea Claudia Chiru, despre importanţa primei zile de şcoală pentru elevi, părinţi şi profesori

Gabriela Maalouf, despre educația copilului și relațiile acestuia în raport cu școala

Gabriela Maalouf mamă, consilier pentru copii, psiholog și primul practician pentru programare neuro-lingvistică pentru părinți și copii, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre educația corectă a copiilor, cum să se manifeste dorințele părinților asupra lor, dar și cum trebuie să trateze copiii eșecul.

30:59 Gabriela Maalouf, despre educația copilului și relațiile acestuia în raport cu școala

Prințesa Urbană dezvăluie de ce a plecat cu familia din România şi s-a mutat în Olanda

Ioana Macoveiciuc sau "Prințesa Urbană", scriitoare, mamă și un bun specialist în parenting, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre educația copiilor, comportamentul părinților față de aceștia și modul în care trebuie să gestioneze anumite situații, în raport cu propriul copil.

30:30 Prințesa Urbană dezvăluie de ce a plecat cu familia din România şi s-a mutat în Olanda

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre schimbările pregătite la BAC, profesorii care dau meditaţii şi scandalul plagiatelor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre ce schimbări urmează în învăţământ, mai ales că mai avem mai puţin de o lună până la începerea noului an şcolar.

32:24 Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre schimbările pregătite la BAC, profesorii care dau meditaţii şi scandalul plagiatelor