Antena Meniu Search
x

Curs valutar

555! O altă faţă a Capitalei! Poveşti neştiute despre vechiul Bucureşti

Mai sunt câteva zile până la marea aniversare de 555 de ani de la fondarea Bucureştiului! Iată câteva povestiri de care doar cunoscătorii au habar

de Redactia Observator

la 15.09.2014 , 15:32

Mai sunt câteva zile până la marea aniversare de 555 de ani de la fondarea Bucureştiului! Iată câteva povesti de care doar cunoscătorii au habar

Femeile nu aveau voie să meargă pe jos pe Podul Mogoşoaia!

Una dintre cele mai interesante povestioare este cea legată de Calea Victoriei. Până târziu, după începerea Primului Război Mondial, reprezentanţele „sexului frumos” nu aveau voie să meargă pe jos, ci doar în trăsuri, dacă nu erau însoţite de soţ, de o rudă sau prietenă, ori măcar de o servitoare.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, femeile nu puteau să intre într-un local, fără a se afla la braţul unui bărbat. Când se duceau la cumpărături, chiar şi într-un magazin de lux, aristocratele autohtone nu puteau fi singure, indiferent cine le însoţea.

Parcul Herăstrău

Parcul a fost amenajat în 1937. Parcul şi lacul au fost făcute pe lunca şi mlaştinile râului Colentina, iar insula de pe Lacul Herăstrău din dreptul Restaurantului Parc este fosta insula a raului Colentina.

Pe malul Colentinei, în dreptul Fântânii Mioriţa, se aflau cândva vestigiile unei mori. Unde este parcul pe dreapta dincolo de Arcul de Triumf era islaz; lanurile de porumb veneau până la Piaţa Aviatorilor.

Pe la Ambasada Chinei erau cârciumă lângă cârciuma.

Bucureştiul, "Oraşul bordelurilor"

Numărul impresionant de bordeluri din Capitală a făcut din Bucureşti un nume cunoscut în această branşă. Casa de Piatră era printre cele mai frecventate zone. La intrare, la poarta fiecăruia se găsea un felinar roşu, care odată cu lăsarea serii se aprindea.

Acesta era un fel de indicator discret pentru faptul că acolo se găseau femei dispuse să întreţină relaţii sexuale contra cost. Fetele îşi vindeau trupul destul de ieftin, fiind un fel de prostituate de mahala, neşcolite, dar foarte căutate. Dacă în timpul săptămânii nu erau mulţi amatori pentru serviciile „fetelor“, în zilele de sâmbătă şi duminică la intrarea în bordel era un şir impresionant de bărbaţi.

De cele mai multe ori, locuitoarele bordelurile erau „la muncă” şi bărbaţii trebuiau să aştepte ca femeia ce urma să le devină parteneră timp de câteva ore să-şi termine „programul” .

Băneasa, cartierul lăptăreselor

În perioada interbelică, fetele din Cârstăneşti(o localitate din nord) aduceau, în fiecare dimineaţă, produsele lactate în oraş. Ele intrau pe şoseaua Kiseleff ducând pe umăr doniţe cu smântână şi brânzeturi şi se răspândeau pe la casele clienţilor permanenţi.

CITIŢI ŞI: 555! Bucureştiul, oraşul cu NUME DE LEGENDĂ

Bucureștene, ai văzut, peste tot, 555? Știi că vine de la Vlad Țepeș și că e certificatul tău de naștere?

Locuieşti aici de când te ştii, dar nu-i cunoşti istoria! Iată de unde vin numele cartierelor din Bucureşti

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » 555! O altă faţă a Capitalei! Poveşti neştiute despre vechiul Bucureşti