Ambulanţe cu peste un milion de km în bord şi peticite cu scoci, adevărate "capcane pe roţi" pentru pacienţii din Botoşani
Situaţie alarmantă în judeţul Botoşani! Zilnic, zeci de pacienţi sunt puşi în pericol din cauza ambulanţelor vechi, numai bune de trimis la casat. Momentan, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani se simte neputincioasă şi aşteaptă cu nerăbdare să înlocuiască întregul parc auto. Livrările noilor ambulanţe s-ar putea face abia la anul.
Situaţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani este una critică, mai ales că multe autosanitare din cele 49 de vehicule care se află în parcul auto pun în pericol viaţa pacienţilor, a echipajelor medicale, dar şi a participanţilor la trafic.
"Această ambulanţă care încă mai circulă la pacienţi are 1 milion 200 de kilometri. Bordul e acum la 9999. S-a oprit", ne spune un ambulanţier.
În acest moment, soluţii nu prea există, majoritatea fiind cârpite şi trimise pe teren. Regula spune că o ambulanţă uzată trebuie să fie casată la fiecare 6 ani mai ales că unele depăşesc kilometrajul acceptat.
Cele mai vechi ambulanţe circulă din 2008
- Dezastru pe şosea în prag de sărbători, după o depășire periculoasă. O șoferiță a făcut prăpăd cu...
- Trei zboruri ale Wizz Air din Bucureşti vor fi mutate de pe aeroportul Otopeni pe cel din Băneasa. Care sunt...
- Podul strategic de la Voila, dinamitat anul trecut, este aproape gata. Cum arată acum principala cale de acces spre...
- Linia tramvaiului 41 din Capitală, blocată din cauza unui accident. Un şofer de 70 de ani a murit, după ce a...
- Trei tineri morți, azi noapte, într-un accident înfiorător pe un drum din Brașov. Mașina lor a fost zdrobită...
"Peste 85% din efectiv au norma de casare făcută. La ambulanţe de obicei au schimbat ei motoarele, o dată, de două ori, chiar de trei ori. Cele mai vechi ambulanţe sunt din 2008, 2009. Aşteptăm noile ambulanţe", mărturiseşte Radu Nechifor, director tehnic SJA.
În aceste condiţii, conducerea Serviciului de Ambulanţă Botoşani a solicitat înlocuirea "bătrânelor" vehicule, însă livrarea se va face treptat, începând cu anul 2025.
"Am discutat, am solicitat 45 de ambulanţe, da? Dintre care vor veni 17 ambulanţe 4X4 şi restul 4X2, 27 de ambulanţe....şi un C2", declară Eduard Gurau, director SJA.
Până atunci, capcanele pe roţi sunt întreţinute cu costuri mari şi riscuri imense.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰